Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Angiriuose – tradicinė „Tėviškės šventė“

Praėjusį savaitgalį nuostabioje vietoje, ant Angirių užtvarkos kranto, rinkosi esami ir buvę Angirių, Ruseinių, Grašvos ir Varnupės kaimų gyventojai, mat čia vyko kasmetinė tradicinė „Tėviškės šventė“. Vietiniai džiaugėsi, kad ši šventė yra puiki proga prisiminti praeitį ir pasidžiaugti dabartimi.

Labai reikalinga

„Ši šventė organizuotjama jau vienuoliktąjį kartą. Tai labai gražios tradicijos tęstinumas. Ši tradicija buvo pradėta paprastų kaimo žmonių. Buvo tokia mintis – susiburti visiems artimiems, pažįstamiems. Jau antrus metus šią šventę organizuoja susibūrusi bendruomenė. Mes perėmėme šią tradiciją ir įsipareigojame tęsti. Pastebime, kad žmonėms tokių švenčių labai reikia, mat jie jau ankstyvą pavasarį pradeda rašyti, skambinti, klausinėti, kada šiemet bus tradicinis kaimo žmonių susibūrimas“, – „Rinkos aikštei“ sakė Angirių kaimo bendruomenės pirmininkė Irina Mažeikienė.

Stengiasi dėl žmonių

„Mūsų bendruomenė supranta, kad žmonėms reikia kažkur nuvažiuoti, kažką pamatyti, pabūti. Ne visi tai gali padaryti, todėl bendruomenė stengiasi žmones nuvežti, kad ir į Josvainiuose ar kitur vykstančius koncertus, užsimėmimus. Organizuojamės kiek tik galime, kad tik mūsų žmonėms būtų įdomiau ir smagiau gyventi. Tam ir susibūrė mūsų bendruomenė, kad vieni kitiems padėtume“, – dėstė I. Mažeikienė.

Netilo kalbos

Tokių susitikimų reikia ir mažiems, ir didesniems, mat suaugusiųjų  kalbos ir vaikų klegesys Angiriuose netilo nuo pat šeštadienio popietės iki vėlyvo pavakario.

Susirinkusieji klausėsi saviveiklininkų koncerto, pavienių atlikėjų atliekamų dainų ir posmų. Mažieji galėjo šėlti ant jiems specialiai atvežto batuto. Kaimo vyresnieji dalijosi prisiminimais, netrūko ir vaišių. Visus susirinkusiuosius labdaros ir paramos fondas „Viltis – Vikonda“  vaišino ledais. Susirinkusiuosius pasveikino Seimo nario Dariaus Kaminsko padėjėjas Arūnas Kacevičius, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Antanas Pavolis ir kiti svečiai.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video