Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aukotojai negaili lėšų V. Ulevičiaus medžio skulptūrų muziejui Krakėse

Jau du mėnesius Krakių bendruomenės centras renka lėšas pripažinto tautodailininko Vytauto Ulevičiaus medžio skulptūrų muziejaus įrengimui Krakėse. Pasak akcijos organizatorių, startas nuteikia optimistiškai. Jau surinkta lėšų reikalingų dokumentų sutvarkymui, dabar renkami pinigėliai kitiems darbas. O jų – išties nemažai.

16 aukotojų

Krakių seniūnas Ernestas Barčas pasidžiaugė, kad kraštiečiai muziejaus įrengimui aukoja gana noriai – daugiausia vietiniai krakiškiai, tačiau yra aukotojų ir iš kitų rajono vietų.

„Suaukota netoli 2 tūkst. 200 eurų (vasario 17 d. duomenimis).

Kol kas yra 16 aukotojų, iš jų 11 krakiškių, kiti – iš Kėdainių rajono.

Akcijos startas nuteikia optimistiškai.

Vytautas Ulevičius labai džiaugiasi, kad šis projektas pagaliau pajudėjo ir su nekantrumu laukia, kada prasidės patalpų remontas.

Ačiū visiems, kas jau paaukojo ir kviečiu kitus prisidėti prie kilnios idėjos.

Padarykime dovaną ne tik Krakėms ar Kėdainių rajonui, bet ir visai Lietuvai, nes muziejus bus puiki vieta susipažinti su mūsų liaudies menu. Planuojame, kad muziejuje vyks ir įvairios edukacinės programos“, – komentavo E. Barčas.

Reikės daugiau

Krakių kultūros centro direktorius Robertas Dubinka sakė, kad lėšų reikės kur kas daugiau, nei surinkta iki šiol.

„Pirma, norime surinkti apie 1 tūkstantį eurų dokumentų sutvarkymui, antro aukšto perėmimui, po to bent 7 tūkstančius eurų didelių langų pakeitimui, 3,5 tūkstančio eurų kainuos sienų remontas, elektra, šildymas – mažiausiai 10 tūkstančių eurų.

Norime darbus pradėti kuo greičiau ir savo jėgomis, kol turim Vytautą Ulevičių“, – dėstė R. Dubinka.

Tikisi paramos

Organizatoriai tikisi seniūnijos gyventojų, bendruomenės narių, iš Krakių kilusių žmonių, V. Ulevičiaus kūrybos mylėtojų, verslininkų, įmonių ir visų norinčių prisidėti žmonių pagalbos įgyvendinant šią tautodailininko svajonę ir dovanojant miesteliui dovaną 600 metų jubiliejaus proga.

Šiuo metu dalis V. Ulevičiaus darbų eksponuojama jo sodyboje Krakėse, tačiau tautodailininkas jau seniai svajoja, kad miestelyje atsirastų visiems viešai prieinamas muziejus, kuriame tinkamomis sąlygomis būtų eksponuojami jo darbai.

Muziejui įkurti pasirinkta erdvė – Krakių kultūros centro pastato antras aukštas, šiuo metu priklausantis porai dešimčių savininkų, kurie sutinka perleisti turtą rajono savivaldybei.

Patalpų perėmimo administracinėms ir remonto darbų išlaidoms padengti Krakių seniūnija ir bendruomenės centras inicijuoja lėšų rinkimo akciją.

Lėšas pervesti galite:

Krakių bendruomenės centras

a/s LT355015900014001170

banko kodas 50159

V. Ulevičiaus muziejui Krakėse

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video