Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Bibliotekoje – dvi fotomenininkų parodos

Kėdainių M. Daukšos viešoji biblioteka menui neabejingus kraštiečius kviečia į dvi fotomenininkų parodas. Žymus Lietuvos fotomenininkas Algimantas Žižiūnas pristato fotografijų parodą „...neišėjusiems sugrįžti…“ iš ciklo „Veidai ir mintys“, kuri veiks iki gegužės 17 dienos.

O štai Aistės Kanapeckaitės-Čerenkovienės ir Vytauto Karlos fotografijų paroda „Kėdainių senamiestis“, eksponuojama bibliotekos languose, veiks iki gegužės 31 dienos.

26 fotografijos

Iš beveik dviejų šimtų užsienio lietuvių portretų parodai atrinktos dvidešimt šešios fotografijos, kuriose Atgimimo laikotarpiu įamžinti žymūs išeivijos lietuviai, atvykę aplankyti Lietuvos iš įvairių pasaulio šalių.

Tai – politikai, visuomenės veikėjai, rašytojai, redaktoriai, žurnalistai, dailininkai, dainininkai, muzikantai, aktoriai, mokslininkai ir fotografai.

Parodos, kuri skirta ne tik prisiminti savo valstybės istoriją, bet ir padėkoti šiems išvykusiems, tačiau nepriklausomą Lietuvos valstybę kūrusiems žmonėms, eksponatai papildyti fotografuojamų žmonių autografais, nuoširdžiomis jų mintimis apie gyvenimą, kūrybą, profesiją, įžvalgomis ir palinkėjimais atgimstančiai Lietuvai.

Dar viena paroda

Taip pat biblioteka kviečia susipažinti su įstaigos langų galerijoje eksponuojama kraštiečių Aistės Kanapeckaitės-Čerenkovienės ir Vytauto Karlo, fotografijų paroda „Kėdainių senamiestis“, kuri veiks iki gegužės 31 dienos.

Fotomenininkas Algimantas Žižiūnas gimė 1940 metais sausio 10 dieną Kaune.

1963 metais baigė Kauno maisto pramonės technikumą, o 1965 metais įstojęs į Vilniaus universitetą studijuoti žurnalistiką, pradėjo dirbti Anykščių rajono laikraščio redakcijoje.

1970 metais persikėlė gyventi į Vilnių, dirbo įvairiose redakcijose ir leidyklose. Netrukus buvo priimtas į įsikūrusią Fotomenininkų, o vėliau ir į Žurnalistų sąjungą.

Iki 2007 metų aktyviai dalyvavo žurnalistinėje veikloje, taip pat kaip fotomeno kūrėjas.

2005 metais A. Žižiūnui suteiktas meno kūrėjo statusas.

Džestina BORODINAITĖ

Rekomenduojami video