Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Biržuose – choro iš JAV pasirodymas

Reformacijos 500 metų jubiliejaus proga į Lietuvą atvyksta profesionalus Jungtinių Amerikos Valstijų Erskine krikščioniško koledžo choralinis choras. Pirmasis jų koncertas jau šį savaitgalį vyks Kėdainiuose. Choras savo vizito metu birželio 24 d. taip pat pasirodys ir Biržuose, pilyje, bibliotekos salėje.

Erskine koledžo choralai per savo istoriją yra koncertavę įvairiose Europos šalyse – Austrijoje, Čekijoje, Italijoje, Vokietijoje, Anglijoje. Bet paminėti Reformacijos jubiliejaus šiais metais atvyksta į Lietuvą. Chorui vadovauja Dr. KeithTimms, akomponuoja profesiorius Tobie Otekayi. Pasirodymų metų bus atliekami vieni garsiausių ev. reformatų kūriniai. Biržuose pasirodys grupė 19 choralų, prie kurių prisijungs ir vietiniai lietuviai. Atlikėjai viešnagės Lietuvoje metu Biržų rajone kartu su jaunais lietuvaičiais dalyvaus bendroje stovykloje ir mokysis atlikti kelias giesmes lietuviškai. Bendras pasirodymas su lietuviais vyks tik Vilniuje ir Biržuose.

Pasirodymas Biržų pilyje vyks birželio 24 d. (šeštadienį) 17 val. (bibliotekos salėje). Valandą prieš koncertą pilies arsenale taip pat organizuojamas kitas Reformacijos jubiliejaus renginys – š. a. Aleksandros Balčiauskienės anūko, specialiai iš Vokietijos atvykstančio Habil. dr. kun. Kęstučio Daugirdo paskaita apie reformacijos Lietuvoje žvaigždę, „Lietuvos kalviną“ Andrių Volaną.

Koncertas, kaip ir kiti renginiai, Reformacijos 500 metų jubiliejaus proga yra nemokamas ir atviras. Organizatoriai maloniai kviečia nepraleisti šios progos ir dalyvauti! Koncertą organizuoja Lietuvos ev. reformatų bažnyčia.

Rekomenduojami video