Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dainų šventės belaukiant – įvertinti Lietuvos dainų ir šokių ansambliai

Pirmą kartą per Lietuvą nuskambėjęs, beveik pusantro tūkstančio dalyvių subūręs dainų ir šokių ansamblių konkursas „Jievaro tiltas“ baigėsi. Smagius liaudiškus šokius, skambias dainas ir liaudies instrumentais atliekamą muziką vienijančiame renginyje varžėsi net keturiolika šalies dainų ir šokių ansamblių, rašoma pranešime spaudai.

Akademinio jaunimo kategorijoje geriausiai pasirodė ir laureatais tapo Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, antra vieta skirta Lietuvos edukologijos universiteto dainų ir šokių ansambliui „Šviesa“.

Vaikų kategorijoje šauniausiai pasirodė ir pirmą vietą laimėjo Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“, antra vieta dalijosi Vilkaviškio muzikos mokyklos liaudies dainų ir šokių ansamblis „Siaustinis“ bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Ugnelė“, trečią vietą pelnė taip pat du kolektyvai: Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansamblis „Žirginėliai“ bei Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis“.

Komisijos sprendimu, suaugusiųjų dainų ir šokių ansamblių kategorijoje pirma vieta nebuvo skirta, antrą vietą pasidalijo Vilniaus universiteto alumnų dainų ir šokių ansamblis „Jievaras“, Kirtimų kultūros centro tautinių šokių ansamblis „Vilniaus Pynimėlis“ ir Alytaus miesto liaudies dainų ir šokių ansamblis „Dainava“, trečią vietą – Telšių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Mastis“, Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Jūra“, Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“.

Dainų ir šokių šventės tradicija skatina ir ugdo visuomenės kūrybines galias, ji ypač svarbi ir kaip jaunimo muzikinio bei kultūrinio ugdymo priemonė, tad Lietuvos nacionalinis kultūros centras dainų ir šokių ansamblių konkursą ateityje numato rengti kas ketverius metus – prieš kiekvieną būsimą Lietuvos dainų šventę.

2018 m. birželio 30 – liepos 6 d. vyksianti dainų šventė „Vardan tos...“ skiriama Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.

Rekomenduojami video