Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Daunorių bažnyčios remontas sutelkė vietos bendruomenę

Naujai perdažyta Utenos rajone esanti Daunorių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčia nušvito naujomis spalvomis.

Praėjusį savaitgalį Daunorių parapijos parapijiečiai Edita ir Konstantinas Danilevičiai subūrė bendruomenę į talką, kurioje dalyvavo apie 30 žmonių. Talkininkai pakeitė senas 1934 metais pastatytos bažnyčios langines, sutvarkė bažnyčios šventorių, iškirto krūmus, nušienavo aplinką.

Talkos rengėjai dėkingi architektui Algirdui Bendoraičiui, kad jo projektas atitiko parapijiečių lūkesčius, Vilniaus universiteto restauratorei Rasai Gentvilytei už restauruotą vertingą Marijos paveikslą.

Vitražų meistras Vaižgantas Černiauskas padovanojo bažnyčiai vitražo stiklus, Darius Vaišnoras pagamino naujas langines. Savo patarimais restauruojant bažnyčią daug prisidėjo dailininkas Skaidra Savickas, UAB “Almarūno prekyba“ vadovai Gintaras Jauniškis ir Rolans Miškins, finansiškai parėmė kunigai Egidijus Vijeikis ir Rimas Rimkus.

Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos veiklos koordinavimo skyriaus vedėja Donata Armanavičienė archyvuose surado svarbią istorinę informaciją, kuria remtasi restauruojant bažnyčią. Atkurti pirminį bažnyčios vaizdą, parinkti dažų spalvas ir surengti talką padėjo Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus specialistas Arvydas Mitalas.

Iš Kultūrinės veiklos programos Nr.8 ,,Religinių bendruomenių projektų finansavimo“ Daunorių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios tvarkymui buvo skirta 8000 Eur, savo lėšomis prisidėjo ir bendruomenės nariai.

Rekomenduojami video