Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Fontanų atidarymo šventėje pasigesta... šventės

Balandžio 18 dieną biržiečiai ir miesto svečiai gausiai susirinko į fontanų atidarymo šventę, o tiksliau - tiesiog į fontanų atidarymą, nes šventinių akcentų atidarymo metu nebuvo itin daug.

Tenka pripažinti, kad spaudoje ir internete Biržų rajono savivaldybės skelbimai bei raginimai nepraleisti vieno laukiamiausių renginių - fontano atidarymo šventės - buvo veiksmingi. Trečiadienio vakarą Agluonos upės pakrantė ties pėsčiųjų tako pradžia buvo pilna žmonių. Į šventę, kurioje, kaip buvo anonsuojama, bus galima pasinerti į muzikos, vandens ir šviesos draugystę, atėjo ne tik gausus būrys biržiečių, bet ir miesto svečiai iš Pasvalio, Rokiškio ir veikiausiai kitų aplinkinių rajonų.

Buvo smagu matyti, kad į renginį atėjo tiek senjorai, tiek jaunos šeimos su atžalomis. Kalbintos močiutės sakė, kad kiekvienais metais ateina į fontanų atidarymą, šie joms labai patinka. Tuo metu su vaikais moterys, atvykusios iš Rokiškio, teigė, kad tai pirmasis jų apsilankymas.

Ant kalnelio šėlo vaikai, kuriems didelės infrastruktūros pasiausti nereikia. Daugeliui biržiečių fontanai - ne naujiena, tačiau visuomet smagu išeiti į viešumą, sudalyvauti nedidelėje šventėje, susitikti seniau matytą bičiulį.

„Gražu, bet kažko trūksta. Gal šašlykų ir alaus? Jei alų uždraudė, tai bent jau šašlykų būtų", - juokavo fontanų atidarymą stebėjęs biržietis Augis, po komentaro iškart sulaukęs antrosios pusės pastabos, kad „nenusikalbėtų".

Tačiau yra sakoma, kad kiekviename juoke yra dalelė tiesos. Atidarymo šventėje kažko trūko, kad renginys išties būtų tapęs švente. Muzika lyg ir buvo, dainas gyvai atliko jau ne kartą girdėta vietinė solistė. Tačiau galbūt vizitine Biržų kortele jau tapusių ar bent jau pretenduojančių tapti fontanų atidarymo šventę pats laikas padaryti geru muzikiniu renginiu. Juk turime ir konkursus laimintį gimnazistų chorą, kurio pasirodymas tikrai pridėtų solidumo ir jėgos bet kokiam renginiui, ir kitų įdomesnių kolektyvų.

Žadėta muzikos, šviesos ir vandens draugystė buvo daugiau formali. „Šiam pasauly visko būna" melodija niekaip nesiderino su fontanų skleidžiama harmonija, o vakaro prieblandoje šviesos atrodė blyškios. Bent trumpas įspūdį paliekantis lazerių šou ant vandens ar kokia nors vaizdo projekcija ant kitoje upės pusėje esančios pastato sienos - ir būtų jau šis tas.

Biržų rajono savivaldybės mero Valdemaro Valkiūno trumpa sveikinimo kalba susidėjo iš trijų dalių, o tiksliau - sakinių. Pirmoje dalyje jis pasidžiaugė iškilmingu fontanų paleidimo vakaru, gausiai susirinkusiais biržiečiais ir svečiais. Antrajame sakinyje akcentavo kovą su miesto nepaliekančiomis tamsiosiomis jėgomis ir kad jos bus įveiktos, nes Biržai - jėga. Pabaigoje įvyko skaičiavimas nuo dešimt iki nulio ir paskelbta fontanų paleidimo pradžia.

Ištryškusių fontanų fone žmonės suskubo fotografuotis ir skirstytis neskubėjo. Oras nors ir nebuvo idealus, bet tikrai ne toks, kuris primygtinai gintų namo.

Turbūt rudenį vyks ir fontanų uždarymo šventė. Jei planuojamas panašus scenarijus, tai gal neverta visų kviesti. Paprasčiau tyliai ramiai išjungti fontanus ir pamąstyti apie rimtesnį, tikrai gražia tradicine švente galintį tapti kitų metų fontanų atidarymą.

 

Simonas Gudas

Rekomenduojami video