Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Geradarys dovanojo kryžių Saviečių kaimui

Gerais darbais kiekvienas žmogus gali prisidėti prie savo gimtojo miesto, miestelio ar kaimo puoselėjimo. Vienas geradarys savo mielam gimtam kraštui – Pelėdnagių seniūnijos Saviečių kaimui – šiemet padovanojo ir pastatė medinį kryžių. Beje, tai ne pirmoji geradario dovana, mat prieš trejus metus vyriškis dovanojo kaimui koplytstulpį.

Savas kraštas

„Mūsų geradarys ir kaimo puoselėtojas Mečys Derbutas savo gimtam ir mylimam kaimui dovanojo didelį medinį kryžių, ant kurio iškaltas kaimo pavadinimas, metai. Geradarys ne tik kryžių padovanojo, bet jį ir sumontavo, pastatė. Visa kaimo bendruomenė labai patenkinta tokia dovana. Mečys labai geras žmogus, nors šiuo metu darbuojasi užsienyje, bet nepamiršta savo gimtųjų Saviečių, nepamiršta savo gimtųjų kraštų. Beje, ne tik jis, bet ir jo tėvukas čia gyveno. Žodžiu, čia tikras jo kraštas“, – pasakojo Saviečių bendruomenės centro pirmininkė Rita Borinskijienė.

Ne pirma dovana

R. Borinskijienė pasakojo, kad tai ne pirma geradario dovana gimtajam kraštui. Štai prieš trejus metus vyriškis dovanojo ir pastatė kaimui koplytstulpį.

„Žmogus, matyt, labai dvasingas. Jis labai gražiai prižiūri savo sodybėlę, ten taip pat stovi koplytstulpis. Taip pat ir prie bendruomenės namų. Ten koplytstulpis skirtas visoms Saviečių šeimoms. Kaip jis pats sakė – vienas šeimoms, kitas visam kaimui.

Labai džiaugiamės turėdami tokį bendruomenės narį, kuriam rūpi jo kraštas, jo gimtinė“, – dėstė bendruomenės centro vadovė.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video