Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Į muziejų drambliukai atvežti dvejomis mašinomis

Tauragės „Santakos“ muziejaus parodų salėje atidaryta Reginos ir Silverijaus Statkų 2-oji  dekoratyvinių dramblių kolekcijos paroda. Per 30 metų jiedu surinko daugiau nei pusantro tūkstančio įvairių drambliukų ir siekia pagerinti savo pačių pasiektą Lietuvos rekordą. Parodoje lankytojai laukiami iki kovo 28 dienos.

Prieš penkerius metus agentūra „Factum“ užfiksavo Reginos ir Silverijaus Statkų rekordą. Tuo metu jiedu buvo surinkę gausiausią Lietuvoje – 530 dramblių kolekciją. Dabar surengtoje ekspozicijoje puikuojasi jau 1660 šių gyvūnų suvenyrų. Kolekcijai patrigubėjus, išaugo ir Statkų ambicijos. Jie panoro siekti naujo Lietuvos rekordo, o ateityje tikisi pagerinti pasaulio rekordą – šiuo metu tai kiek daugiau nei 5000 drambliukų.

Statkų drambliukai įsigyti daugiau nei 30-tyje pasaulio šalių, pagaminti iš įvairių medžiagų: metalo, molio, medžio, stiklo, popieriaus, yra net auksinių ir padabintų svarovskio kristalais. Pats mažiausias eksponatas nesiekia nė pusės centimetro, o didžiausias – 80 cm. Didžiulė kolekcija eksponuojama dviejose muziejaus salėse.

Pasak S.Statkaus, parodos atidarymui kovo 13 diena pasirinkta neatsitiktinai, ši diena Tailande – dramblių diena. Muziejaus „Santaka“ direktoriaus pavaduotojas Viktoras Kovšovas susirinkusiems priminė, kad tai yra kolekcija, reiškianti, kad eksponatai kaupiami ne dėl kiekio, o dėl įvairovės.

Parodos atidarymo metu dainavo Moksleivių kūrybos centro Vokalinio dainavimo studijos mergaitės ir solistė Meidė Šlamaitė. Jų vadovė – Alina Dambrauskienė.

 

Regina GENIENĖ

Rekomenduojami video