Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Į Rokiškį su labdara atvyko Estenfeldo maltiečiai

Ketvirtį amžiaus gyvuojanti rajono savivaldybės ir Maltos ordino Estenfeldo miesto (Vokietija) savanorių draugystė tęsiasi. Sekmadienio vakare į miestą atvyko 18 asmenų grupė, rajonui atgabenusi labdaros, sukrautos į aštuonis automobilius.

Maltiečių vadovas Klausas Vilis pirmadienį ryte susitikime su rajono vadovais pasveikino neseniai išrinktą merą Ramūną Godeliauską ir padėkojo visiems, padedantiems priimti, dalinti labdarą, bei šeimose, apgyvendinančioms delegaciją. Už prasmingą bendradarbiavimą ir pagalbą paramos reikalingiems rajono žmonėms maltiečiai sulaukė šiltų mero padėkos žodžių ir vilties, kad draugystė nenutrūks.

Priėmęs dovanas (Rokiškio įmonių produkcijos rinkinį) K. Vilis prisipažino, jog jam kiek nesmagu gauti dovanų, kurių rokiškėnai teikia iš širdies, nes maltiečių misija – ne imti, o padėti vargstantiesiems. Dalį šakočio jis pažadėjo pargabenti Estenfeldo miesto merei. Ji per savo pavaduotoją Joachimą Sadlerį perdavė Rokiškiui šilčiausius linkėjimus ir kvietimą merui bei  Rokiškio delegacijai atvykti į miesto jubiliejų rugsėjo 15 d. K. Vilis, išgirdęs, kad panašiu laiku ir Rokiškis švęs jubiliejų, pašmaikštavo, jog tada teks visiems susitikti pusiaukelėje – Lenkijoje…

Po trumpos viešnagės savivaldybėje maltiečių labdaros karavanas pajudėjo į seniūnijas, lankys šeimas, kurioms reikalinga konkreti parama ir kurias nurodė socialiniai darbuotojai. Maltiečiai Rokiškyje labdarą dalis tris dienas.

Rekomenduojami video