Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Indų keliautojo dienoraštyje – Lietuvos himnas prie Biržų pilies

Biržuose kelias dienas viešėjo indas, motociklu keliaujantis per pasaulį. Iš Bangalore miesto kilusiam 28 metų indui Abijith Rao Lietuva buvo aštunta jo aplankyta šalis. Kai bendravo su korespondente, tai buvo 94 – ta jo kelionės diena.

Indų keliautoją globojo Biržuose gyvenanti Dovilė Trečiokaitė.

Svečias Biržuose apsistojo ilgesniam laikui todėl, kad norėjo įrašyti muziką savo kuriamam filmui apie kelionę, parašyti kelionės dienoraštį bei susipažinti su mūsų šalies specifika. Pakeliui į Lenkiją vyras planavo sustoti tik Biržuose ir Kaune. Itin didelį įspūdį indų keliautojui paliko „Tautiškos giesmės“ giedojimas prie Biržų pilies. Šio renginio kadrai atsidūrė indo kuriamame kelionės filme.

Garso inžinieriumi įvairiuose renginiuose dirbantis Abijith Rao šiai kelionei ruošėsi trejus metus. Jis priklauso Indijoje žinomai keliautojų motociklais grupei.

Kai pasiekė Biržus, vyras buvo pravažiavęs jau 15000 kilometrų. Kadangi keliaujant per Mongoliją sulūžo jo motociklo rėmas, vyras tikėjosi per Lenkiją nukeliauti į Berlyną, kur turėjo būti remontuojamas jo motociklas.

Indų keliautojas vertina keliones ne asfaltu, bet bekele – jį domina miško keliukai, žvyrkeliai. Todėl ir savo maršrutą jis renkasi važiuodamas tokiais keliais. Jis vyksta motociklu, nes su juo jaučiasi mobilesnis. Be to, važiuodamas motociklu jaučia didesnę laisvę bei didesnį ryšį su tuo, ką mato ir patiria.

php8d2qTz

Keliaujantį indą Abijith Rao globojo Indijoje gyvenusi Dovilė Trečiokaitė.

„Keliavimas motociklu atveria kitus vaizdus, nejaučiu, kad važiuoju dėžutėje“, - sako pašnekovas.

Savo kelionėse jis patyrė jau visko: smėlio, lietaus audrų, teko važiuoti ir per ledo kelią. Tačiau sako, kad keliauti vienam nebaisu. Juk paslysti galima ir vonioje.

„Jei gali keliauti Indijoje vienas, tai nebaisu niekur“, - juokauja svečią globojusi J. Trečiokaitė.

Indų keliautojo nedomina įprastai turistų lankomi objektai. Jam patinka apsistoti pas vietos žmones, ragauti jų maistą. Jam įdomu stebėti, kaip jie gyvena.

Kelionėse svarbiausia pažinti žmones. Kelionės turėtų būti įvairių įstaigų mokymo dalis. Pagal savo esamą patirtį atsimokinu atgal. Tai, ką patiriu, pakeičia mano susidarytus stereotipus. Sau kelionėje linkiu sutikti kuo daugiau įkvepiančių žmonių ir parsivežti į namus gražių istorijų“, - kalba vyras.

Indų keliautojo namuose laukia tėvai ir motociklų klubo nariai. Jie itin aktyviai seka keliautojo videoįspūdžius iš kelionės, laukia jo istorijų.

Indas neslepia, kad ši kelionė yra pasiruošimas kitai. Jis planuoja keliauti po Pietų Ameriką.

A. Rao Latvija ir Lietuva buvo pirmos Europos šalys, kurias jis pasiekė keliaudamas po Azijos. Iš Latvijos įvažiavęs į mūsų šalį pastebėjo, kad pas mus žalesnės ir gražiau sutvarkytos dirbamos žemės. Indas padarė išvadą, kad mūsų šalyje daugiau ūkininkų. Jam smagu, kad Lietuvoje randa žmonių, su kuriais gali susikalbėti anglų kalba. To labai trūko keliaujant po Aziją.

Lydimas D. Trečiokaitės, vyras apžiūrėjo Biržų pilį, karstines įgriuvas, Kirkilų bokštą. Rinkuškiuose ragavo alaus, kuris jam labai patiko. O štai šaltibarščių antrą kartą nepaprašė pakartoti...

A. Rao iš kelionių labiausiai įsiminė, kai iš Tadžikistano įvažiavo į Afganistaną ir jam vietoje, kur tarsi neturėjo būti žmonių, mojavo vietos vaikai. Dar įstrigo Mongolijos kraštovaizdis.

O iš Biržų didžiausia žinia jam – jį globojančios biržietės pasakojimas apie trijų Baltijos šalių kovą už laisvę vaduojantis iš sovietų priespaudos ir žmonių giedamas Lietuvos valstybės himnas.

Jurgita Morkūnienė

Rekomenduojami video