Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ir liaudiškos muzikos pasiklausyti, ir meilės burtų pasimokyti

Nepabūgę kaitrios šeštadienio saulės po pietų jau šventei prasidėjus kraštiečiai būreliais vis traukė į Norkaičių tradicinių amatų ir entokultūros centrą, kurio kiemelyje vyko liaudiškų kapelų šventė „Ir kas per velns ta meili yr!“.

Į antrą kartą Norkaičiuose organizuojamą liaudiškų kapelų šventę suvažiavo svečiai iš Užvenčio (Kelmės r.), Šilalės, Tytuvėnų (Kelmės r.), Natkiškių (Pagėgių sav.) kultūros centrų. Ir taip be vietinių. Tauragės kraštui atstovavo Skaudvilės liaudiška kapela „Dobilas“, vadovaujama R.Bartkuvienės, Norkaičių tradicinių amatų ir entokultūros centro kapela „Miltauja“, vadovaujama B.Jasaitienės ir Z.Bernotienės vadovaujamas Norkaičių vokalinis ansamblis „Tango plius“.

Nuo kaitrios saulės šventės svečiai ir dalyviai slėpėsi medžių pavėsiuose, pamiršę galvos dangalą iš pievoje padėtos pintinės galėjo sau tinkamą išsirinkti.

Neradusieji vietos ant suoliukų ar centro kieme įrengtose pavėsinėse, prisėsti galėjo ant žolės, pasidėję pagalvėlę, kuriomis pasirūpino centro darbuotojos.

Kiekvienas kolektyvas pristatė po 3–5 muzikinius kūrinius. Skambant linksmoms melodijoms kaskart vis drąsiau ir gausiau sukosi poros, kviesdamos ir kitus nesnausti, linksmai pasišokti. O iki kol įsidrąsins, kai kurie šventės svečiai ir vietoje lingavo, trepsėjo.

Tarp koncertinių numerių šventės šeimininkės mokė visokių gudrybių – kaip, pavyzdžiui, patinkantį vyrą prisivilioti, kaip meilės galią sustiprinti.

Sūpynėse besisupusios ir pasirodymo laukusios jaunosios viešnios iš Kelmės rajono mūsų krašte teigė besisvečiuojančios pirmą kartą, ir apie Tauragę ir šventę tik gražius žodžius tegalėjo pasakyti.

Norkaičių krašto šeimininkės visus tradiciniais žemaitiškais patiekalais žadėjo pavaišinti.

Raimonda ALYSIENĖ

Rekomenduojami video