Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Išleista komiksų knyga vaikams apie tremtinį berniuką

Lietuvos knygynuose gruodžio viduryje pasirodysautorės Jurgos Vilės ir iliustratorės Linos Itagaki sukurta komiksų knyga vaikams „Sibiro haiku“ (leidykla „Aukso žuvys“). Knygoje, skirtoje9-15 metųskaitytojams, pasakojama vienos šeimos tremties istorija, o ją sukūrusioms autorėms teko gerai pasukti galvą, kaip šią temą aktualiai ir įdomiai perteikti vaikams.

„Augindama savo vaikus tremties pavyzdžius pasitelkiu dažnai – apie tai, kaip svarbu džiaugtis esamu momentu, koks trapus yra gyvenimas, kiek daug norime ir kiek mums mažai reikia, kaip galime padėti patys sau ir vieni kitiems“, – sako knygos tekstoautorė Jurga Vilė. Unikaliai glaudžiai bendradarbiaujant su iliustratore Lina Itagaki sukurtoje komiksų knygoje „Sibiro haiku“ daug dėmesio skirta detalių autentiškumui, vaikiškam anuometinės realybės potyriams, fantazijoms ir vaiko atrastam būdui išlikti.

Naujos knygos „Sibiro haiku“ sutiktuvės įvyks š. m. gruodžio 7 d., ketvirtadienį, 17.30 val. šalia Vilniaus geležinkelio bėgių įsikūrusiame bare „Peronas“. Be autorių pristatyme dalyvaus režisierė ir aktorė Saulė Degutytė su „Stalo teatru“, choras „Liepaitės“ ir net pagrindinio personažo prototipas– Algimantas Stakėnas.

 

Rekomenduojami video