Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kėdainiuose papuoštas Velykų medis

Kėdainių rajono paraplegikų asociacija kartu su Kėdainių socialinės globos namų padalinio – miesto grupinio gyvenimo namų gyventojais Liepų alėjoje, prie neįgaliųjų tvenkinio, papuošė Velykų medį.

Medį iš viso papuošė pusė šimto žmonių rankomis pagaminti kiaušiniai. Pasigrožėti Velykų medžiu gali kiekvienas kėdainietis.

Papuošimus gamino du mėnesius

Kraštiečiai Velykų medžio papuošimus – kiaušinius, gamino net du mėnesius savo namuose.

„Šiuo metu mes įgyvendiname socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems projektą. Jo metu nuotoliniu būdu vyko įvairūs mokymai.

Dalyvavome virtualiame susitikime su etnologe, žurnaliste, tautosakininke Gražina Kadžyte. Neįgaliesiems išdalinome medžiagas dekoracijoms, o darbas vyko nuotoliniu būdu – kiaušinius jie gamino namuose“, – papasakojo asociacijos vadovė Alma Margevičienė.

Nori kurti grožį

Kėdainių paraplegikai nori kurti grožį ne tik sau, bet ir visam Kėdainių miestui, jo bendruomenei, žmonėms.

„Žinoma, mums labai patiko gaminti kiaušinius. Gaminome juos iš įvairiausių medžiagų: laikraščių, žurnalų, putų polistireno, kruopų ir kitų medžiagų.

Neįgaliesiems užimtumas labai reikalingas, bet taip pat jie nori dovanoti grožį savo miestui, jo žmonėms, tad šiuo jų sukurtu medžiu gali pasidžiaugti visi kėdainiečiai: ir suaugę, ir vaikai, ir senoliai. Galima atvažiuoti, nusifotografuoti. Mes kuriame grožį visai bendruomenei“,  – pažymėjo A. Margevičienė.

Kas kiek gali

Ilgametis paraplegikų asociacijos narys Stasys Antanaitis sakė, kad Velykų medis yra visų paraplegikų nuopelnas, tačiau didžiulį indėlį įdėjo ir kraštietės Sondra Žalakevičienė ir Dženė Jočenkienė, kurios pagamino ir kitas dekoracijas – milžinišką Velykų triušį ir vištą.

„Žinoma, prisidėjome visi, kiek tik galėjome, tačiau daugiausia čia yra moterų nuopelnas. Jos labai kruopščiai ir atsakingai dirbo. O pasidžiaugti galime visi“, – šypsojosi  S. Antanaitis.

Sava vieta

Mūsų krašte aktyviai veikianti Kėdainių rajono paraplegikų asociacija jau keletą metų buriasi Liepų alėjoje, prie neįgaliųjų tvenkinio, kur neįgalieji kuria savo gamtos kampelį.

Kone kasdien čia galima išvysti žvejojančius, poilsiaujančius, besitvarkančius paraplegikus. Žmonės jau ir šventes švenčia čia pat pastatytoje pavėsinėje. Tai rodo, kad šis gamtos kampelis šiai bendruomenei yra išties labai reikalingas.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video