Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kėdainiuose rinkosi senjorai iš visos Lietuvos

Kėdainiuose rinkosi visos Lietuvos bočiai. Didžiuliame senjorų ir jų bičiulių renginyje netrūko geros nuotaikos, šokių, dainų ir vaišių. Visos Lietuvos bočiai įrodė, kad pagyvenę žmonės nori ir gali linksmintis bei prasmingai leisti laisvalaikį. 

Sukvietė kėdainiečiai

Visus senjorus į Lietuvos vidurį – Kėdainius – sukvietė Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kėdainių rajono bendrija. Renginys vyko Kėdainių kultūros centro Vilainių skyriuje. Šventinę dieną visus atvykusius muzikos garsais pasitiko Kėdainių  „Bočių“ vokalinis instrumentinis ansamblis „Ašarėna“, kuriame pagrindiniu smuiku griežė jo vadovė Gitana Adomavičienė.

Nepailstančiai Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kėdainių rajono bendrijos pirmininkei Zitai Kazokevičienei už aktyvią veiklą bei iniciatyvas suburiant Kėdainių krašto senjorus meras Valentinas Tamulis įteikė padėką. / D. Kuprijanovo nuotr.

Nepailstančiai Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kėdainių rajono bendrijos pirmininkei Zitai Kazokevičienei už aktyvią veiklą bei iniciatyvas suburiant Kėdainių krašto senjorus meras Valentinas Tamulis įteikė padėką. / D. Kuprijanovo nuotr.

Daugybė svečiųĮ renginį susirinko Ukmergės, Raseinių, Kelmės, Šiaulių, Jonavos, Pasvalio, Panevėžio senjorai. Renginyje taip pat dalyvavo daug kviestinių svečių – Kėdainių Šv. Jurgio parapijos kunigas Artūras Stanevičius, Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, LR Seimo narys Darius Kaminskas, LR Seimo nario D. Kaminsko padėjėja ir Kėdainių rajono tarybos narė Aušra Nesterovienė, Vilainių seniūnas Antanas Bružas.

„Man žodis „Bočiai“ yra labai artimas, mat mano senelis, kuris gyveno Žemaitijoje, buvo vadinamas bočiumi, bočeliumi. Labai džiaugiuosi galėdamas ir vėl dalyvauti jūsų renginyje, pabendrauti su visos Lietuvos senjorais. Esate šaunūs, aktyvūs žmonės. Aš juk jums ne kartą sakiau, kad nežiūrėtumėte, kas pase parašyta, nes svarbiausia, kas yra žmogaus širdyje. Norėčiau jus visus pasveikinti ir jums padėkoti už tą energiją“, – kalbėjo D. Kaminskas. Seimo narys  padėkos raštus ir dovanas įteikė Gitanai Adomavičienei, Janinai Dirdienei, Aloyzui Stirkai, Aloyzui Junčiui, Vytautui Kazlauskui ir pirmininkei Z. Kazokevičienei.

Įteikė padėkas

Nepailstančiai Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kėdainių rajono bendrijos pirmininkei Zitai Kazokevičienei ir aktyviesiems instrumentinio ansamblio „Ašarėna“ nariams Rimgaudui Kerbeliui, Kęstučiui Nekrošiui ir Stanislovui Tumoniui už aktyvią veiklą bei iniciatyvas suburiant Kėdainių krašto senjorus meras Valentinas Tamulis įteikė padėkas. Sveikindamas senjorus rajono vadovas pažymėjo, kad aktyvūs mūsų krašto senjorai užsiima įvairiausiomis veiklomis: mokosi naujų kalbų, lanko paskaitas, keliauja.

„Man labai smagu, kad šiandien Kėdainiuose lankosi beveik visų Lietuvos „Bočių“ delegacijos. Labai smagu, kad Kėdainių senjorai yra tokie aktyvūs – jie lankosi pas jus, o jūs savo ruožtu darote atsakomuosius vizitus. Labai smagu, kad bendraujate. Matome, kokie senjorai yra aktyvūs, kaip noriai jie visur dalyvauja. Labai džiaugiuosi, kad daugelis jūsų tiesiog užburia savo energija, kurios jums gali pavydėti ne vienas daug jaunesnis. Jūs iš šokat, ir dainuojat, ir visur važiuojat. Taip ir turi būti. Esate šaunuoliai“, – kalbėjo V. Tamulis.

Prasmingi metai

Kėdainių „Bočių“ vadovė Z. Kazokevičienė trumpai apžvelgė senjorų veiklas, nuveiktus darbus, pasiekimus.

„Malonu matyti tokį didelį būrį svečių, atvykusius į projekto „Senjorų aktyvinimas ir užimtumas per LPS „Bočiai“ Kėdainių rajono bendrijos veiklą“ užbaigimo pristatymą. Esame dėkingi Kėdainių rajono savivaldybės administracijai. Mūsų projekto tikslas yra didinti pagyvenusiųjų žmonių įsitraukimą į visuomeninę veiklą, stiprinant jų motyvaciją, aktyviai dalyvaujant išnaudojant gyvenimišką patirtį, sukauptas žinias, organizuoti kokybiškesnius sveikos gyvensenos bei kultūrinius renginius.

Šiemet išties nuveikėme labai daug veiklų. Mes organizavome daugybę mokymų ir praktinių užsiėmimų. Turime vokalinį instrumentinį ansamblį „Ašarėna“.  Kėdainių „Bočiai“ vyko į Kernavę, ten vyko respublikinis bočių dainų ir šokių festivalis „Dainuok, Lietuva“. Kėdainių „Bočiai“ labai mėgsta keliauti. Vykome į Rumšiškes, ten šventėme Užgavėnes. Lankėmės  Rokiškyje, Ilzerbergo dvare, keliavome laivu į Raudondvarį. Ansamblis „Ašarėna“ koncertavo Pelėdnagiuose, Kampuose, Labūnavoje, Medekšiuose, Šėtoje, Čekiškėje. Taip pat dalyvavome kitų Lietuvos „Bočių“ renginiuose. Metai prabėgo išties labai turiningai“, – kalbėjo Z. Kazokevičienė.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video