Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lančiūnavoje vyko tradicinė šventė „Čia mano namai“

Lančiūnavoje vyko tradicinė šventė „Čia mano namai“, kurioje netrūko nei dainų, nei šokių, nei vaišių, o linksmybės tęsėsi iki pat vidurnakčio, kai dangų nušvietė įspūdingas fejerverkas. Lančiūnaviškiai sako, kad tai pagrindinė visų metų kaimo šventė, į kurią susirenka tiek buvę, tiek esami kraštiečiai. 

Gardžiais patiekalais visus vaišino lančiūnavietis, profesionalus virtuvės šefas Edvinas Genys (centre)./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Gardžiais patiekalais visus vaišino lančiūnavietis, profesionalus virtuvės šefas Edvinas Genys (centre)./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Graži tradicija

„Lančiūnava kasmet turi gražią tradiciją švęsti vasaros šventę. Anksčiau šventės buvo retesnės – vyko kas dvejus ar trejus metus, o nuo 2010 metų jos vyksta kasmet. Tiek vaikai, tiek suaugusieji labai laukia šios šventės. Tai vienas susiėjimas, vienas susibūrimas per visą vasarą. Žmonės išeina iš namų, pabūna kartu, gerai praleidžia laiką. Šiemet Lančiūnava mini savo 439-ąjį gimtadienį. Kitąmet mūsų laukia labai gražus jubiliejus, tad surengsime dar didesnę šventę, į kurią sukviesime visus kraštiečius“, – sakė Kėdainių kultūros centro Vilainių skyriaus renginių organizatorė Lančiūnavoje Irena Paragienė.

Stengiasi dėl žmonių

„Mažesnių renginukų organizuojame kiekvieną mėnesį, o šis renginys yra tradiciškai didžiausia metų šventė. Į ją kasmet susirenka tikrai daug žmonių, vadinasi, žmonėms švenčių reikia, reikia to pabuvimo kartu. Mes, organizatoriai, stengiamės šventę padaryti kuo įdomesnę. Stengiamės, kad žmonėms netrūktų nei geros muzikos, nei vaišių ir linksmybių. Jau galvojame apie kitus metus, apie jubiliejinę mūsų šventę, o minčių yra įvairiausių, manome, kad žmonėms labai patiks“, – šypsojosi Lančiūnavos bendruomenės projektų vadovė Jolanta Vasilienė.

Atvyko pasveikinti

Lančiūnaviečių atvyko pasveikinti Vilainių seniūnas Antanas Bružas, kuris pažymėjo, kad Lančiūnavoje organizuojamos išskirtinės šventės, mat jos sutraukia didžiulį būrį svečių.

„Labai džiaugiamės, kad nuostabus oras. Puiki gamta mums leidžia labai gražiai užbaigti vasarą. Šiandien žmonėms yra galimybė pabūti drauge, pabūti vieniems su kitais, pabūti su kaimynais, pažįstamais, svečiais. Lančiūnavoje išties šventės organizuojamos labai geros, o už tai reikėtų padėkoti šios šventės organizatoriams, kurie geba sukviesti, sudominti žmones“, – kalbėjo A. Bružas.

Linksmybių netrūko

Šventės metu linksmybių niekam netrūko. Vaikai galėjo šokinėti ant batuto, žaisti įvairius žaidimus. Suaugusieji šoko kartu su Lančiūnavos bendruomenės centro liaudiškų šokių grupe, klausėsi Sirutiškio liaudiškos muzikos kapelos „Pastogė“, atlikėjo Dangiro Grigalevičiaus koncerto.  Gardžiais patiekalais visus vaišino lančiūnavietis, profesionalus virtuvės šefas Edvinas Genys.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video