Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lauko bibliotekėlės Kėdainiuose sėkmingai prigijo

Kėdainiuose veikiančiose lauko bibliotekėlėse lankytojų netrūksta. Lauko bibliotekos Kėdainiuose gyvuoja jau ne pirmus metus, o kėdainiečiai vis dar aktyviai ir noriai naudojasi šiomis knygų mainų vietomis.

Miesto erdvėje po atviru dangumi pastatytos lauko bibliotekėlės kėdainiečių laukia septynias dienas per savaitę visą parą.

Lauko bibliotekos unikalios tuo, kad jose, kitaip nei įprastose bibliotekose, nereikia skaitytojo bilieto, nėra nustatyto knygų grąžinimo termino.

Lauko bibliotekėlės idėjos Kėdainiuose iniciatorė, KKC direktoriaus pavaduotoja, režisierė, poetė G. Gustytė džiaugiasi, kad žmonės aktyviai naudojasi lauko bibliotekėlėmis: „Lauko bibliotekėlės idėja žmonėms prigijo nepaprastai. Algimanto Barzdžiaus / „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Lauko bibliotekėlės idėjos Kėdainiuose iniciatorė, KKC direktoriaus pavaduotoja, režisierė, poetė G. Gustytė džiaugiasi, kad žmonės aktyviai naudojasi lauko bibliotekėlėmis: „Lauko bibliotekėlės idėja žmonėms prigijo nepaprastai. Algimanto Barzdžiaus / „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Pirmoji lauko bibliotekėlė Kėdainiuose buvo atidaryta Gegučių parke per Miesto šventę prieš trejus metus, o antroji pradėjo veikti prieš metus, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.Abi Kėdainių lauko bibliotekėlės veikia tuo pačiu principu – čia knygų niekas nekontroliuoja, jas paimti ar atnešti padėti ir palikti gali kiekvienas kėdainietis.

Lauko bibliotekėlės idėjos Kėdainiuose iniciatorė, Kėdainių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja, režisierė, poetė Genovaitė Gustytė džiaugiasi, kad žmonės aktyviai naudojasi lauko bibliotekėlėmis: „Lauko bibliotekėlės idėja žmonėms prigijo nepaprastai.

Per mano kabineto langą matyti, kad prie Kultūros centro lauko bibliotekėlės veiksmas nuolat vyksta.

O kai per karantiną reikėjo išimti visas knygas iš lauko bibliotekėlių, pasibaigus karantinui per porą savaičių patys žmonės jas pripildė savo atneštomis knygomis.

Jaunimas taip pat domisi lauko bibliotekėlėmis. Pavasarį labai daug vaikiškų ir paauglių knygų nunešiau į lauko bibliotekėlę, jos labai greitai dingo. Supratau, kad yra poreikis.“

Paklausta, ar ateityje dar žada inicijuoti kitų lauko bibliotekėlių įkūrimą, G. Gustytė sako: „Kol kas tokių planų nėra, nes yra biblioteka ir daug jos veikiančių filialų, tačiau, jei bus poreikis – kodėl gi ne? Bibliotekėlė prie pastato, manau, yra tikrai naudinga ir patogu. Žmonės po renginio pasiima knygas, iki sekančio renginio atneša.“

Dėl šiuo metu vykdomos Kėdainių kultūros centro pastato renovacijos, centro veikla laikinai perkelta iš J. Basanavičiaus g. 24 į J. Basanavičiaus g. 4, čia persikėlė ir prie Kėdainių kultūros centro veikusi bibliotekėlė.

 

Justina KURMAUSKAITĖ

Rekomenduojami video