Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietuvos miestas, kuriame pasijusite tarsi meno galerijoje

Dažnas žmogus, planuodamas laisvalaikį, pasirenka apsilankymą kino teatre ar paprasčiausiai susitikimą su draugais kavinėje. Tačiau alternatyvų laisvalaikio praleidimo būdą galima rasti viename Lietuvos miestų – Marijampolėje, garsėjančioje pasaulyje žinomų menininkų kūriniais tiesiog gatvėse ir įvairiuose skveruose, rašoma pranešime spaudai.  

Apie Marijampolę daugelis žino gana mažai, o toji informacija dažnai būna susijusi su pačiais suvalkiečiais ar jų tarme. Marijampolė – miestas pietvakarių Lietuvoje, neoficialiai laikomas Suvalkijos sostine.

Atvykus į šį, septintą pagal dydį, Lietuvos miestą ir norint išvysti visus meno kūrinius, rekomenduojama pasivaikščiojimą pradėti nuo centrinės miesto aikštės, o užbaigti Šešupės užtvanka, ant kurios garsaus Niujorke gyvenančio ir kuriančio lietuvių kilmės menininko Ray Bartkaus kūrinys – „Tekantis gyvenimas“.

I. Šalaševičiaus nuotr. 

Jau penkerius metus įgyvendinamas projektas „Malonny“ į Marijampolę sukvietė daugybę menininkų iš viso pasaulio, per šį laikotarpį įvairių pastatų sienas papuošė 18 meno kūrinių, todėl akis paganyti tikrai yra kur.

Nuo socialines problemas atspindinčių iki erdves pagyvinančių kūrinių – taip galima įvardyti galeriją po atviru dangumi. Kiekvienas, apsilankęs Marijampolėje, gali patvirtinti, kad nuotraukų iš kelionės po šį miestą tikrai netrūks.

I. Šalaševičiaus nuotr. 

Piešinius galima rasti centrinėje J. Basanavičiaus aikštėje, Kačių kiemelyje, Poezijos parke, Rimanto Stankevičiaus mokyklos teritorijoje, ant turgaus pastato ir ne vienoje miesto gatvėje. Jei ko nors nepavyksta surasti – drąsiai klauskite marijampoliečių, jie su pasididžiavimu parodys, kur ir kaip tęsti ekskursiją, arba užsukite į turizmo informacijos centrą, kuriame gausite ir žemėlapį su pažymėtomis vietomis. Visi šie kūriniai išsidėstę miesto centre, todėl juos pasieksite pėsčiomis.

D. Čėplos nuotr. 

Rekomenduojami video