Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lipliūnuose įrengta lauko bibliotekėlė

Kėdainių rajone ir toliau gimsta gražios iniciatyvos. Vienos atsiranda iš bendruomenių, kitos – iš pavienių žmonių, o dar kitos – net iš paties Kėdainių rajono mero. Būtent mero Valentino Tamulio iniciatyva Lipliūnuose atsirado lauko bibliotekėlė, kurią vietos gyventojai jau spėjo pamėgti.

Turėjo savo biblioteką

Kadangi vyresni žmonės internetu nesinaudoja, o skaito knygas ir laikraščius, Lipliūnų kaimo gyventojai Jadvygai Banevičienei kilo idėja kaime įrengti bibliotekėlę. Ją žmonės įkūrė Lipliūnų dvaro patalpose. Į biblioteką vietiniai parūpino daugybę knygų.

Tačiau visai neseniai dvarą įsigijo privatūs asmenys, jie dvarą ėmė gaivinti, tvarkyti, be to, žmonėms bibliotekoje irgi nebuvo patogu, mat ten bibliotekininkės juk nebuvo. Tad norint pasiimti knygų, pirma reikėdavo kreiptis į ponią Jadvygą, gauti raktą ir tik tada buvo galima įeiti.

Mero iniciatyva

Lipliūnų krašte besilankant merui V. Tamuliui vietos gyventojai padejavo, kad gerai būtų turėti kažkokią bibliotekėlę, kurioje kas tik nori galėtų pasiimti knygų.

„Vos tik pakalbėjome su meru, jam pasiguodėme, kad būtų gerai turėti bibliotekėlė – po kelių savaičių kaime atsirado lauko biblioteka. Žinoma, ta biblioteka atsirado tik mūsų mero rūpesčiu, tad kaimo žmonės jam be galo dėkingi“, – kalbėjo J. Banevičienė.

Labai populiari

Prieš porą savaičių mero iniciatyva Lipliūnuose įrengtą lauko bibliotekėlę jau pamėgo gyventojai. Ją net du kartus jau teko papildyti knygomis.

„Labai smagu, kad lipliūniečiai mėgsta skaityti, o merui nuoširdus ačiū, kad jam vienodai svarbus ir miesto, ir kaimo žmonių gyvenimas“, – dėkojo kaimo aktyvistė J. Banevičienė.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video