Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
MO steigėjai: apima baisus jausmas, ar pavyks pateisinti lūkesčius

MO komanda puikiai išreklamavo šį muziejų, todėl dabar neramu, ar pavyks pateisinti visų viltis ir lūkesčius, LRT TELEVIZIJAI sako viena iš MO muziejaus steigėjų Danguolė Butkienė. Viktoras Butkus teigia, kad jam labai svarbus lankytojų požiūris, o galutinai laimingas jausis tik kitąmet, pamatęs biudžeto ir balanso eilutes.  

Prieš pat didįjį MO muziejaus atidarymą apima baisus atsakomybės jausmas – ar pavyks pateisinti visų viltis ir lūkesčius, sako Danguolė Butkienė ir priduria, kad muziejaus komanda puikiai išreklamavo muziejų, todėl tai prideda nerimo.

Viktoras Butkus, kalbėdamas apie tai, kokį muziejų įsivaizdavo prieš jį pastatant, teigia norėjęs kiek didesnio, bet ir dabartinis rezultatas džiugina. „Noriu visus pakviesti čia apsilankyti, nes mums labai svarbus žmonių požiūris. O aš pats galutinai laimingas būsiu kitais metais, pamatęs biudžeto ir balanso eilutes“, – tikina MO steigėjas.

Anot V. Butkaus, muziejus galima skirstyti į dvi grupes: „Vieni muziejais patys yra tarsi meno kūriniai, kiti – skirti menui, ne itin išraiškingi, bet kūriniai ten labai tinka. Mūsų MO ir pats yra skulptūriškas, bet ir menas čia puikiai jaučiasi.“

D. Butkienė, kalbėdama apie edukacines veiklas, teigia visuomet žinojusi, kad publiką reikia paruošti. „Tam buvo skirta ir leidybinė veikla, ir kiti projektai, daug edukacijos laukia ir dabar. Bus daug savarankiškos edukacijos galimybių – audiogidai, katalogai, skaitykla, paskaitos, papildomi renginiai.“

Paklausta, koks yra geras muziejus, D. Butkienė sako, kad tai vieta, kur žmonėms nebaisu, kur jie nesijačia neišmanėliais. „Gerame muziejuje niekas nežiūri piktu žvilgsniu, jame vyrauja jaukumas ir pasitikėjimas. Dar viena svarbi ypatybė – pasiūlymas, ką veikti. Mūsų uždavinys toks ir yra – įvairioms grupėms, turinčioms skirtingus interesus, pasiūlyti veiklos“, – tikina MO steigėja.

Rekomenduojami video