Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Muziejai įsitraukė į iššūkį: dalinasi juodai baltomis fotografijomis

Socialiniuose tinkluose vis pasirodantys įvairūs iššūkiai žavi įvairove, kartais stebina. Vienas tokių pasiekė ir Tauragės krašto muziejų „Santaka“.

Prieš kelerius metus socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo iššūkiai. Vargu ar kas nors gali tiksliai įvardyti, koks iššūkis buvo pats pirmasis, bet turbūt daugelis besinaudojančių feisbuku atsimena „ice bucket“ (ledo kibiro) iššūkį. Iššūkį priėmusiam asmeniui reikėjo apsipilti lediniu vandeniu, paaukoti norimą sumą labdarai ir įvardyti, kam perleidžia iššūkį. Nors tokios linksmybės prasidėjo labdaringais tikslais, galiausiai daugeliui tapo tiesiog smagiu užsiėmimu ir galimybe surinkti daugiau „Patinka“ paspaudimų savo paskyroje.

Po šios šalto vandens kibirų bangos galima aptikti ir kitokių iššūkių, kuriuos draugai perleidžia vienas kitam. Į šį smagų užsiėmimą įsitraukė ir muziejai.

Nuo vasario 1-osios kasdien Tauragės krašto muziejaus feisbuko paskyroje galima išvysti po nespalvotą nuotrauką. Skelbiama, kad tai dalis šiuo metu populiarėjančio iššūkio „7 Lietuvos muziejų dienos 7 fotografijose“ dalis. Tauragės krašto muziejaus nuotraukomis dalinasi fotografas Juozas Petkevičius.

– Mums iššūkį perleido Kretingos muziejus ir Panevėžio kraštotyros muziejus. Reikėtų kasdien paskelbiant nuotrauką ir iššūkį kam nors perleisti. Tačiau muziejų nėra tiek daug. Todėl, kam perleisime iššūkį, paskelbsime, kai jau pasidalinsime visomis septyniomis nuotraukomis, – paaiškino J.Petkevičius.

Muziejai, besidalindami iššūkiu, nusprendė, kad galima dalintis įvairių objektų, kultūrinių vertybių, paties muziejaus nuotraukomis. Tauragiškiai, pasidalinę gražiomis pilies nuotraukomis, planuoja ieškoti ir daugiau įvairovės. J.Petkevičius išdavė, jog viliasi šį tą įdomaus ištraukti ir iš archyvų.

 

Morta MIKUTYTĖ

Rekomenduojami video