Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Muziejų naktyje - per 300 kultūros, meno, mokslo ir švietimo renginių

 Lietuvos muziejai gegužės 20 d., šeštadienį, nuo 18 val. kviečia į dvyliktą Europos muziejų renginį-akciją „Muziejų naktis Lietuvoje“, kurios tema – „Muziejai ir nepatogios istorijos: kalbėti apie tai, kas nutylima“. Visoje Lietuvoje vyks per 300 kultūros, meno, mokslo ir edukacinių renginių, kuriuose  iki pusiaunakčio Lietuvos gyventojai ir šalies svečiai turės progos susipažinti su muziejų pasakojamomis nepatogiomis istorijomis.

Nuo 2005 m. kasmet Europoje vyksta tarptautinė muziejų bendruomenės akcija „Europos muziejų naktis“, į kurią sėkmingai įsitraukė ir Lietuvos muziejai. Akcijos tikslas – pakviesti į muziejus lankytojus ir su jais komunikuoti neįprastu metu, supažindinti su muziejų rinkiniais, kultūrine ir edukacine veikla. Muziejai ir ištikimus savo lankytojus, ir menkai su muziejų veikla susipažinusius šalies gyventojus kviečia atrasti kitokį muziejų.

Gegužės 20 d. nuo 18 val. iki 24 val. Lietuvos muziejuose ir kitose kultūros įstaigose vyksiančius renginius bus galima aplankyti nemokamai. Lankytojams parengta turininga programa ir įvairios pramogos.Lankytojams siūlomos įvairios pramogos ir galimybė turiningai praleisti laisvalaikį susitikimuose su menininkais, muziejininkais, dalyvauti teminėse ekskursijose, knygų pristatymuose, filmų peržiūrose, diskusijose, protų mūšiuose. Mažuosius (ir ne tik) muziejų lankytojus muziejai kvies į kūrybines dirbtuves, orientacinius žaidimus, muziejų lobių paieškas.

Tarptautinės muziejų bendruomenės akciją „Europos muziejų naktis“ organizuoja Tarptautinė muziejų taryba(ICOM). Akcijos Lietuvoje organizatorius – ICOM Lietuvos skyrius ir Lietuvos muziejų asociacija.

„Muziejų nakties Lietuvoje“ 2017 m. renginių programą galite rasti www.muziejunaktis.lt

Rekomenduojami video