Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Norėjau sugrįžti į paupius

Kaunietis Šarūnas Klaipėdoje dailės reikmenų parduotuvėje pirko dažus ir jos kaimynystėje netyčia atrado meno galeriją. Užsuko tik šiaip pasmalsauti. Tada atsargiai pasidomėjo, kada būtų galima čia surenti parodą. Ir pasirodo, galima jau rytoj. Taip visai netikėtai paskutinę liepos dieną Šarūno tapybos ir vieno medinio objekto paroda „Paupiai“ iš Kauno atkeliavo į Klaipėdą.

Šarūnas Šarkauskas-Šarka. Suknelė
„Norėjau vėl sugrįžti į paupius – įsėsti į tą patį autobusą su užrašu „Paupiai“, išlipti galinėje stotelėje ir eiti palei upę. Upė paglemžia medžius, krūmus, apsemia lieptus, užtvindo valtis, priartėja prie žmonių namų. Čia niekas niekur neskuba, tik upė bėga viską nešdama su savimi...“

Šarūnas Šarkauskas-Šarka. Paupiai
Ir tiek visko tuose paupiuose: spalvų, kvapų, skonių. Viduržemio jūros koloritui būdingų tonų prisodrinta Šarūno tapyba sukuria amžinos šventės, vasaros fiestos nuotaiką. Jo drobėse lyg kaleidoskopo vamzdelio dugne sukritusiame ornamente išnyra mozaikiški pienių ir lelijų žiedai, purpuru skyla pernokusios vyšnios, smaragdine žaluma sušvinta medžių ūksmė, sušnara ochrinis moters suknelės šilkas.

Šarūnas Šarkauskas–Šarka. Pienė
Šarūno drobėse nėra įtampos, kančios, stipraus emocinio užtaiso,– jo paveikslai skirti džiaugsmui, todėl kone kiekvieną priverčia nevalingai šypsotis ir be ypatingų pastangų „užkrečia“ šventine nuotaika.

Šarūnas Šarkauskas-Šarka. Sugedęs užtrauktukas
Šarūnas Šarkauskas-Šarka gimė 1967 m. Kaune, mokėsi keturmetėje meno mokykloje. Tolesni bandymai studijuoti menus buvo nesėkmingi, tačiau tapyba jį persekioja visą gyvenimą. Autorius yra surengęs parodų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Šarūno Šarkausko-Šarkos paroda Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje, J. Janonio g. 9, veiks iki rugpjūčio 20 d. Galerijos darbo laikas I–V nuo 10 iki 18 val.

Birutė Skaisgirienė

Rekomenduojami video