Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Norkaičiuose – vasaros palydos ir jubiliejaus šventė

Vasaros palydos Norkaičiuose praėjo skambiai ir triukšmingai. Po smagių edukacijų visi rinkosi arčiau lauko scenos, kad pasidžiaugtų savo kolektyvų pasirodymais. Vakare žiūrovų laukė nuotaikingas Vaidos Genytės koncertas.

Vakar Norkaičių bendruomenė kartu su tradicinių amatų ir etnokultūros centru surengė nuostabias vasaros palydas. Šiltą ir saulėtą vakarą susirinkusieji galėjo išbandyti siuvinėjimą, medžio drožybą, žvakių gamybą, šiaudinių sodų rišimą. Kai kuriuos paruoštus rankdarbius buvo galimai r įsigyti nedidelėje mugėje. Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro salėje buvo galima apžiūrėti ir Bronislovo Ambrozos fotografijų parodą. Jose įamžintos įvairios Norkaičių gyvenimo akimirkos, šventiniai momentai.

Reikia pastebėti, kad šia švente paminėtos ne tik vasaros palydos. Šįkart bendruomenė minėjo tikrų tikriausią jubiliejų – juk Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centrui sukako penkeri.

Kiek vėliau pradėta koncertinė programa. Nuostabias liaudies dainas atliko Jolantos Kažukauskienės vadovaujamas norkaitiškių folkloro ansamblis „Saulėkalnis“. Po šio pasirodymo ir trumpų padėkų prie bendruomenės gyvenimo ir gerbūvio prisidedantiems kaimo gyventojams, pasigirdo beldimas į lentą. Tokiu būdu senovėje kviesdavo dirbančių šeimynykščius vakarienei. Taip ir šįkart visi koncerto žiūrovai pakilo iš savo vietų ir pasuko ragauti šeimininkių paruoštų skanėstų. Žirnių košė, perlinių kruopų košė, burokėlių sriuba, virtos bulvės, pyragai, vaikų taip ir neparagautas širšių medus... Ir labai sotus bendruomenės išvirtas šiupinys.

Didžiule vakaro staigmena tapo stilizuotos saulės įkurdinimas centro kiemelyje. Kalvio darbas buvo įvertintas gausiais plojimais. Po šios smagios ceremonijos vakarą tęsė garsioji skardaus balso savininkė Vaida Genytė. Jos atliekama muzika norkaitiškius sukvietė į šokių aikštelę.

Rekomenduojami video