Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Paberžėje iškilo kryžius Lietuvos šimtmečiui

Paberžės kaimas, kuris tarsi magnetas traukia šviesuolius iš visos Lietuvos, nuo šiol lankytojus pasitiks nauju statiniu – tik įvažiavus į kaimą pastatytas didelis medinis kryžius, kuris žiūrint iš kaimo pradžios taško, atrodo jį visą ir uždengia.

Tarė ir padarė

„Mintis statyti kryžių kokiai nors progai, kilo skulptoriui Genrikui Glavanauskui. Mes ne vieną kartą su juo apie tai kalbėjome. Ir pasitaikė puiki proga – seniūnija kaip tik pjovė didžiulį ąžuolą, tad aš pasiūliau būtent iš jo ir padaryti kryžių. Pasikalbėjome su gerbiamu skulptoriumi ir šis nieko nelaukęs ėmėsi darbo. Kryžius buvo pagamintas, o jį nutarėme pastatyti būtent tokioje vietoje, kad apimtų visą kaimą. Iš šio taško, atrodo, kad kryžius dengtų visą kaimą. Tokia ir buvo mintis. Džiaugiamės, kad šią idėją mums pavyko įgyvendinti.

Kryžių visuomenei pristatysime ir jį šventinsime kitų metų vasario 16-ąją. Kryžius skirtas Lietuvos šimtmečiui pažymėti“, – džiaugėsi Gudžiūnų seniūnijos seniūnas Regimantas Valiauskas.

Ne pirmas

Skulptorius G. Galvanauskas išdrožė ir kryžių, kuris pastatytas Josvainių Visų Šventųjų bažnyčios šventoriuje. Medinis kryžius taip pat skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti. Kryžius jau pašventintas ir pristatytas visuomenei.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video