Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pirmoji personalinė fotografo paroda – Nociūnuose

Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriuje atidaryta pirmoji Anatolijaus Šmatko personalinė fotografijos darbų paroda. Iš Kauno kilęs fotografas šiuo metu gyvena Nociūnuose. Fotografavimas – mėgstamiausias jo laisvalaikio užsiėmimas jau 40 metų.

Pagirdavo už gabumus

„Menininkas pavienius darbus ne kartą rodė M. Daukšos viešosios bibliotekos Nociūnų filialo bibliotekininkei Marytei Jonavičienei. Abu jie pasikalbėdavo, apžiūrėdavo nuotraukas. Marytė pagirdavo jo gabumus, talentą.

Kaip ir visada, į biblioteką užsukau ir aš, ir pamačiusi Anatolijaus Šmatko nuotraukas, supratau, kad tokį žmogų būtinai reikia parodyti visuomenei. Tada ir gimė idėja surengti jo darbų parodą.

Anatolijus iš karto sutiko ir balandžio 10 dieną Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus salėje buvo atidaryta jo nuotraukų paroda, kuri veiks iki gegužės 11 dienos“, – apie gimusią idėją suorganizuoti parodą pasakoja Nociūnų skyriaus vadovė Daiva Makutienė ir priduria, jog parodoms rengti patalpos kultūros skyriuje mažokos, tačiau kiekvieną metų ketvirtį stengiamasi paruošti po naują, kad ir nedidelę parodą.

Darbų tema – laisva

„Anatolijaus darbų parodos tema – laisva. Tačiau labiausiai menininkui patinka fotografuoti gamtos vaizdus. Fotografas mėgsta keliauti po Lietuvą ir kitas šalis, stebėti, kaip keičiasi gamta ir tai fiksuoti.

Taip pat parodoje publikuojamos interneto programa menininko sukurtos koliažinės atvirutės. Iš viso parodoje eksponuojama 40 fotografo kūrinių“, – pristato D. Makutienė.

 

Džestina BORODINAITĖ

Rekomenduojami video