Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Plungėje trečią kartą bus įteiktos nacionalinio Petro Vyšniausko saksofonininkų konkurso premijos

Lapkričio 23 d. Plungės kultūros centre vyks III nacionalinis Petro Vyšniausko saksofonininkų konkursas-festivalis. Konkursą-festivalį jau trečią kartą rengia Plungės kultūros centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetu ir Muzikos fakulteto Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedra. Projekto vadovas – Plungės kultūros centro direktorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto docentas Romas Matulis. Projekto globėjas – saksofonininkas, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Petras Vyšniauskas.

Šiais metais konkurso-festivalio dalyviai su savo parengtomis programomis varžysis net trijose  kategorijose.  Jau nuo 10.30 val.  pasirodys jauniausi šalies saksofonininkai iki 15 metų amžiaus,  12.30 val.  savo konkursines programas pristatys 15–19  metų jaunieji saksofonininkai, o 15.00 val.  pasirodys suaugusieji  konkursantai, kuriems 20 ir daugiau metų. Šioje kategorijoje varžysis profesionalūs saksofonininkai ir saksofonininkai besiruošiantys jais tapti, t. y. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai. Kartu su akompaniatoriais ar pritariančiomis grupėmis III nacionaliniame Petro Vyšniausko saksofonininkų konkurse-festivalyje varžysis per 70 dalyvių iš Plungės, Jurbarko, Klaipėdos, Vilniaus, Nemenčinės, Kėdainių, Anykščių, Birštono ir kitų Lietuvos miestų. Konkursantus vertins saksofono muzikos profesionalų ir žymių šios srities pedagogų sudaryta vertinimo komisija. Komisijos pirmininkas profesorius Petras Vyšniauskas.  18.00 val. bus paskelbti konkurso-festivalio laureatai ir antrų bei trečių vietų nugalėtojai visose trijose kategorijose. Nugalėtojams bus įteikti diplomai ir solidžios piniginės premijos. Konkurso-festivalio baigiamuoju akordu taps Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertas. Kartu su kameriniu orkestru baigiamajame konkurso-festivalio vakare koncertuos Martynas Vilius (vokalas), Povilas Jaraminas (fortepijonas), Chris Etienne Ruebens (gitara) ir Andrius Balevičius (mušamieji).

Plungės kultūros centro, kartu su partneriais,  rengiamas kultūrinės edukacijos projektas „III nacionalinis Petro Vyšniausko saksofonininkų konkursas-festivalis“ yra puiki  galimybė jauniesiems šalies  muzikams plėtoti savo atlikimo gebėjimus, įgyti naujų žinių meninei raiškai ir kūrybiškumui didinti, mokytis iš srities geriausių profesionalų, kurti ir aktyviai dalyvauti muzikinėje veikloje. Vykdydami šį projektą organizatoriai siekia skatinti naujų, kokybiškų ir visos šalies kultūrai reikšmingų įvykių vyksmą regionuose.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybė.

petras-AFIŠA-2019-23

 

Rekomenduojami video