Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
R. Varnaitė švenčia 90 m. jubiliejų

Pasak šalies vadovės, kūrybinėje R. Varnaitės biografijoje yra daugybė aktorinę meistrystę ir artistinį talentą liudijančių įsimintinų vaidmenų, su kuriais užaugo ne viena šalies karta. Prezidentė pabrėžė, kad R. Varnaitės aktorystės ir kūrybos dešimtmečiai – ypatinga dovana Lietuvai, visai teatro bendruomenei ir kiekvienam žiūrovui.

Prezidentė padėkojo aktorei už Lietuvos kultūriniame gyvenime ryškiai matomus darbus, nenutrūkstantį sceninės kūrybos kelią, vaidybos įtaigumą ir nuoširdumą. Gražaus jubiliejaus proga šalies vadovė R. Varnaitei palinkėjo laimės, pilnatvės ir stiprybės.

Aktorė apdovanota Lietuvos respublikine premija (1997), Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino V laipsnio ordinu (2000), Fortūnos statulėle už ištikimybę profesijai (2002), Kauno mero apdovanojimu „Gerumo plyta“ (2003), Santakos I-ojo laipsnio garbės ženklu (2007), Medaliu Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui 20 metų „Tikime laisve“ (2010), Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu (2010), Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ (2012), Kauno miesto garbės pilietės vardu (2012), Lietuvos notarų rūmų atminimo medaliu „Juozo Vilkutaičio-Keturakio medalis“ (2014).

R. Varnaitė yra sukūrusi bene 100 vaidmenų teatre ir kine. Ji gerai žinoma kaip tokių Lietuvos televizijoje rodytų ir rodomų filmų kaip „Giminės“, „Raudonmedžio rojus“, „Benjaminas Kordušas“, „Atžalos“ ir t.t.

Rekomenduojami video