Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šilalėje iškilo dvi įspūdingos smėlio skulptūros

Šilalėje jau antrus metus iš eilės darbavosi smėlio skulptoriai. Šiemet miestą papuošė net du kūriniai – ąžuolas su gilėmis pačioje miesto širdyje prie Kultūros centro ir popiežiaus skulptūra, įkurdinta prie bažnyčios.

Kaip skelbia Šilalės rajono savivaldybė, prie Šilalės kultūros centro stovinčioje net 5 metrų aukščio smėlio skulptūroje įprasmintos Lietuvai ir Šilalei svarbios datos: atkurtos Lietuvos 100-metis, Šilalės miesto 485-metis ir Šilalės herbo 50-metis. Skulptūra vaizduoja miesto centre stovintį Nepriklausomybės ąžuolą. Ąžuolo centre vaizduojamas istorinis Vyčio atvaizdas. Vyraujanti patriotiškumo tema pasirinkta neatsitiktinai – pernai Šilalė LRT televizijos projekte „Lietuvos patriotai“ iškovojo patriotiškiausio miesto vardą.

Sukurti šią skulptūrą užtruko net 10 dienų ir šiam tikslui panaudota net 80 tonų smėlio.

Artėjant katalikų bažnyčios vadovo vizitui Lietuvoje, prie Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios iškilo 3 metrų aukščio Popiežiaus Pranciškaus skulptūra. Popiežius mūsų šalyje lankysis rugsėjo pabaigoje, todėl ši skulptūra – originali ir netradicinė žinutė ir vienas būdų parodyti, kad šis garbingas svečias yra laukiamas. Skulptūroje netgi paliktas įrašas „Laukiame Jūsų, Šventasis Tėve Pranciškau, atvykstant į Lietuvą!“

Šias smėlio skulptūras kūrė pasaulyje žymūs skulptoriai – lietuvis Andrius Petkus ir latvis Krists Zarins. Pernai mieste stovėjusi skulptūra – taip pat jų kūrinys. Viliamasi, kad dvi naujosios skulptūros puoš miestą iki vėlyvo rudens.

 

Rekomenduojami video