Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Sukvietė prie šiaurietiško vaišių stalo

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Laičių kaimo bibliotekoje skaičiuoja jau 13-us metus. Šiemet  jos tema – „Šventės Šiaurės šalyse“.

Drauge su pačiais mažiausiais – ikimokyklinukais ir pradinukais  – pedagogės Sigita Urbonienė ir Asta Grencevičienė, pasitelkusios mokinius Saulių Putną ir Karoliną Stundytę, skaitė Astridos Lindgren knygą „Pepė Ilgakojinė“.

Po to vaišinomės saldumynais ir diskutavome lygindami, kaip savo gimtadienį šventė Pepė ir kaip švenčiame mes. Danų klasikės Karen Blixen apysaką „Babetės puota“, skirtą suaugusiems, skaitė bibliotekos lankytoja Aldona Kriukelienė. Kūrinį aptarėme prie arbatos puodelio.

Koks gi Pepės gimtadienis be kvapniųjų šiaurietiškų vafliukų? Tuo pasirūpino bibliotekos skaitytoja Karolina Laniauskaitė.

Ji atsakinėjo ir vaikams į jų klausimus, kepė skanuolius vaflius, kuriuos mažieji valgė pasidažydami į Karolinos atvežtą abrikosų uogienę, o mokytoja Asta Grencevičienė parūpino pieno...

Patys mažiausieji pristatė savo piešinius apie Pepės Ilgakojinės gimtadienį. Mokytojos Jolanta Zgirskienė, Asta Grencevičienė ir vyresnieji vaikai dalyvavo viktorinose.

Vaikams būdavo nekantru, kas gi laukia rytoj, kitą savaitės dieną? O laukdavo vis kitokios mielos staigmenos, nauji įspūdžiai. Drauge su mažiausiais ugdytiniais žiūrėjome animacinį filmuką pagal Astridos Lindgren knygą ,,Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Vyresnieji gerėjosi filmu „Pepė Ilgakojinė“.

Paskutinę savaitės dieną šventėme Pepės gimtadienį. Mokytojos Loreta Račickienė ir Sigita Urbonienė į šventę atnešė tortą su 7-erių metų sukakčiai skirta žvakute...

Aptarėme prabėgusios savaitės renginius, pasidžiaugėme vieni kitais, pripažindami, kad esame draugiški ir nuoširdūs. Šiuos gerus jausmus primins ir suvenyrai, kurių sulaukė visi savaitės dalyviai.

Baigiantis Šiaurės šalių literatūros savaitei, buvome maloniai nustebinti Jovitos Pakėnienės piešiniu „Babetė“.

Į biblioteką užsuko emigravusi į Švediją, viešėjusi Norvegijoje ir trumpam į namus sugrįžusi Laičių kaimo gyventoja Gertrūda Stankuzevičienė. Ji papasakojo apie šias dvi Šiaurės šalis.

Dėkoju Senamiesčio pagrindinės mokyklos Laičių pradinio ugdymo skyriaus pedagogėms, ištikimiausiems savo bibliotekos lankytojams, jauniesiems skaitytojams – jų visų pastangų, entuziazmo, žingeidumo ir gražių norų dėka sukūrėme Šiaurės spalvomis švytintį mažą šventinį stebuklą.

Vanda VINCKIENĖ

Rekomenduojami video