Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Surviliškyje – išskirtinė fotografijų paroda: įamžinti mūsų krašto gyvūnai

Kėdainių rajono Surviliškio miestelyje atidaryta ypatinga gamtininko, veterinaro, gyvūnų žinovo ir fotografo Algimanto Lūžos paroda. Nuotraukose fotomenininkas pristato Kėdainių ir Panevėžio rajonuose užfiksuotus laukinius gyvūnus.

Parodoje eksponuojamos nuotraukos su Kėdainių ir Panevėžio kraštuose užfiksuotais laukiniais gyvūnais.

Parodoje eksponuojamos nuotraukos su Kėdainių ir Panevėžio kraštuose užfiksuotais laukiniais gyvūnais.

Ant Kėdainių „rubežiaus“Fotografas A. Lūža gyvena Panevėžio rajone, Krekenavoje. Vyriškis jau keturis dešimtmečius dirba ne tik šio krašto, bet ir Kėdainių rajono veterinarijos gydytoju.

Per savo darbo praktiką jis skersai išilgai išvažinėjo ne tik Krekenavos, Surviliškio, bet ir aplinkinius miestelius bei kaimus.

Prieš keletą metų susidomėjęs fotografija jis įamžino daugybę mūsų kraštuose gyvenančių laukinių gyvūnų, nepaprastą gamtos grožį ir mus supančią aplinką.

Paroda mokykloje

A. Lūža, bendradarbiaudamas su Surviliškio V. Svirskio pagrindine mokykla, joje atidarė savo parodą, kurioje eksponuojamos nuotraukos su Kėdainių ir Panevėžio kraštuose užfiksuotais laukiniais gyvūnais.

„Noriu, kad tai, ką teko pamatyti savo akimis man, pamatytų ir mūsų jaunimas. Kokia nepaprasta yra Surviliškio ir Krekenavos krašto gamta, kokie nepaprasti gyvūnai ten gyvena, koks nepaprastas yra natūralios gamtos grožis.

Pabandysiu visa tai perteikti per fotografiją jaunajai kartai. Surviliškio mokyklos mokiniai galės pamatyti visus žvėris, kurie gyvena būtent jų krašte“, – kalbėjo A. Lūža.

Vaikams – labai naudinga

Surviliškio V. Svirskio pagrindinės mokyklos direktorė Lolita Klečkauskienė sakė, kad tokia paroda labai naudinga ir įdomi ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

„Labai smagu, kad mūsų krašte yra toks žmogus, kuris taip geranoriškai žiūri į vaikų švietimą. Jo darbai gražūs, labai įdomūs vaikams. Nuotraukose vaizduojama mūsų krašto gamta ir gyvūnija, kuri yra išties įdomi.

Su fotografu A. Lūža bendradarbiavimą tęsime ir toliau. Mokykloje turime dailės galeriją, joje eksponuojami menininkų, vaikų, mokytojų darbai. Šiais metais į mokyklą atėję vaikai turėjo galimybę pamatyti išskirtinę parodą ir mes tuo labai džiaugiamės“, – sakė L.  Klečkauskienė.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video