Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šv. Jurgio bažnyčioje – šiaudinių sodų paroda

Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje atidaryta Kristinos Župerkienės šiaudinių sodų „Sodai sodai leliumai“ paroda. Parodos autorė sako, kad rankdarbiais domėjosi visą gyvenimą, o įspūdingus šiaudinius sodus kuria jau antrus metus. Paroda bažnyčioje veiks iki Trijų Karalių, ją nemokamai pamatyti gali kiekvienas norintis.

Pats laikas

„Darant ką nors gražaus norisi, kad ir visuomenė matytų ir džiaugtųsi, o sodų parodai prieš šv. Kalėdas pats tinkamiausias laikas. Šiaip brendo mintis surengti parodą Šv. Jurgio bažnyčioje, bet aš tik pagalvojau, o klebonas Artūras Stanevičius, kaip žinodamas paskambino ir paklausė, kada pamatysim sodus bažnyčioje. Taip ir gimė ši paroda. Džiaugiuosi, kad tai jau antroji sodų paroda Kėdainiuose. Rankų nuleisti nesiruošiu, dirbsiu ir toliau. Tegul visai Kėdainių bendruomenei sodai atneša ramybę ir džiaugsmą“, – sako parodos autorė K. Župerkienė.

Keletą metų

Šiaudinių sodų rišimu kėdainietė K. Župerkienė susidomėjo prieš trejus metus, kuomet Tradicinių amatų centre Arnetų name dalyvavo edukacinėje programoje „Šiaudinių sodų gamyba“. Šio užsiėmimo metu moteris išmoko tik pačius šio vieno iš seniausių tradicinio meno šakų pagrindus. Moteris sako nuo to karto taip susidomėjusi sodų gamyba, kad iki šiol negalinti sustoti. Ji sako, kad tai labai įdomus užsiėmimas, o idėjų jai niekad nepritrūksta. Visi šiaudinių sodų brėžiniai, visos mintys ir idėjos glūdi galvoje.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video