Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Šventojo“ žvaigždė M. Repšys: pavargau nuo dėmesio

Filmo „Šventasis“ žvaigždė Marius Repšys šiandien yra dėmesio apsuptyje – plačiai aprašomas kiekvienas jo veiksmas – žaidimas šachmatais su Viktorija Čmilyte-Nielsen, nauji įrašai socialiniuose tinkluose ir praeities istorijos. Aktorius sako, kad dėl šio dėmesio jam šiek tiek gėda, rašoma pranešime spaudai.

Kasdienybės pokyčiai

33 metų aktorius scenoje yra jau dešimtmetį – 2011 m. už geriausią antraplanį vaidmenį Oskaro Koršunovo spektaklyje „Išvarymas“ jis buvo apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“, 2012 m. M. Repšys gavo „Sidabrinę gervę“. Dėmesio centre aktorius vėl atsidūrė po Vyto vaidmens filme „Šventasis“, kurį rudenį pradėjo rodyti kino teatrai.

„Šiuo metu gyvenu neįprastu sau ritmu. Kadangi prasidėjo „Šventojo“ karštinė, nuolat turiu eiti į televizijos laidas, radiją, duoti interviu, o repeticijos taip pat nedingo. Pavargau nuo dėmesio, net gėda, kad aš dabar visur. Dėl kiekvieno mano veiksmo internetas ūžia“, – pasakoja M. Repšys.

Atsipalaiduoja žiūrėdamas dokumentiką

Nuo dėmesio aktorius atsipalaiduoja žaisdamas šachmatais, grodamas bei žiūrėdamas dokumentiką.

„Kaip aktorius, gyvenantis iš kūrybinės veiklos, labai neigiamai žiūriu į piratavimą ir nelegalų filmų žiūrėjimą. Mėgstu dokumentiką, bet televizijoje pasiūla yra labai ribota ir žiūrėti turi nustatytu laiku“, – sakė Marius Repšys.

Apie užsienį negalvoja

M. Repšys vaidina ir daugiaserijiniame filme „Laisvės kaina. Partizanai“, kuriame pasakojama apie okupaciją, holokaustą ir trėmimus. Aktorius atskleidžia, kad nemėgsta žodžio patriotiškumas, bet vaidyba filme privertė į XX a. vidurio įvykius pažvelgti kitaip.

„Pradžioje tai buvo tik dar vienas vaidmuo. O vėliau supratau, kad čia yra daug rimtesni dalykai, ypač šiandienos informacinio karo kontekste. Seriale norime istoriją pavaizduoti kuo tiksliau, neslepiant prakaito, kraujo ir mirties“, – aiškina 2017 m. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą laimėjęs aktorius.

Jis priduria, kad nepaisant dėmesio bangos Lietuvos į užsienį iškeisti neplanuoja. „Apie galimybes patobulėti užsienyje anksčiau galvojau. Vėliau supratau, kad mano namai yra čia. Be to užsienyje yra labai daug talentingų aktorių, kam ten reikia manęs“, – šypsosi M. Repšys.

Rekomenduojami video