Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tauragiškiams – išskirtinė akordeonininko Martyno Levickio pamoka

Po televizijos projekto itin išpopuliarėjęs talentingasis akordeonininkas Martynas Levickis ir vėl trumpam užsuks į gimtąjį miestą. Šįkart jis surengs išskirtinę, novatorišką muzikos pamoką. Skelbiama, kad ši bus įdomi, inovatyvi kaip ir jo muzika.

Iš Tauragės kilusį akordeonininką Martyną Levickį jaunoji karta vertina dėl jo puikaus pojūčio šiandieniniam gyvenimo ritmui: net ir pretenzingą, šimtmečiais istoriją skaičiuojančią klasikinę muziką jis moka pateikti taip, kad ši būtų šiuolaikiška, įdomi, inovatyvi. Tokios ir Martyno muzikos pamokos, kurių metu akordeonininkas pasitelkdamas maisto prekes ar buityje naudojamus įrankius pristato muzikos epochų kaitą.

„Man visuomet rūpėjo surengti tokias muzikos pamokas, kurios nebūtų vien dūdelės pūtimas. Norėjau pavyzdžiais iš tikro gyvenimo papasakoti ir parodyti, kaip vystėsi muzikinės epochos, nes man pačiam mokykloje tai kėlė daug klausimų“, – kalbėjo M.Levickis.

Genialumas glūdi paprastume: jo pagrindine vizualizacijos priemone taps kasdienė duona, toliau, tobulėjant pasaulio virtuvei, pildysis ir muzikos pamokos stalas, o keli indai skirtingų rūšių arbatos – padės pristatyti klasikinę Mocarto sonatų formą.

„Per pamokas rodau, kad ir triukšmas gali būti muzika. Naudoju kavamalę, grąžtus, šlifuoklius. Pamokoje kuriame polifoniją bei muzikos instrumentus“, – pasakojo pasaulinę šlovę pelnęs akordeonininkas M.Levickis.

Pasirinkęs intriguojančią formą dalintis muzikos žiniomis, Londono Karališkosios muzikos akademijos garbės narys M.Levickis savo pamokose kurs ne vien interaktyvią pramogą: jis jaunam žmogui suprantama kalba išaiškins muzikinius reiškinius, virsmus, aptars rimtąją kūrybą – operas, simfonijas. Martynas su moksleiviais analizuos kūrėjų individualumą, pasakos įdomius jų gyvenimo faktus.

Projektą „Muzikos pamoka su Martynu Levickiu“ finansuoja Lietuvos Kultūros taryba.

Lapkričio 14 d. 13 val. M.Levickio pamoka įvyks Tauragės kultūros centre.

Rekomenduojami video