Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Telšių kultūros centro viltys veikti perkeltos į kovą

Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį paklaustas, kada duris atvers šiemet jau keturioliktus rekonstrukcijos metus skaičiuojantis Telšių kultūros centras, Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas išreiškė viltį, jog tai bus padaryta dar iki 2020 m. pabaigos. Bet Dievas kaip visada juokiasi iš mūsų rajono valdžios planų užbaigti minėtą rekonstrukciją.

Antanas NEKRAŠIUS

Sausio 22 dieną Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus pasirašė sutartį su uždarąja akcine bendrove „Architekto studija“ dėl Žemaitės dramos teatro, kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos avarinės būklės likvidavimo ir rekonstravimo techninio projekto koregavimo paslaugų.

Techninio projekto koregavimas dažniausiai byloja apie tai, jog darbai tvarkomame objekte dar užsitęs.

Taigi kas atsitiko, kad prireikė koreguoti techninį projektą? Kiek korekcijų nuo rekonstrukcijos pradžios projektas išgyveno ir kokią sumą už sutartyje numatytas atlikti paslaugas Savivaldybė sumokės Telšių rajono savivaldybės tarybos nario Algirdo Žebrausko vadovaujamai UAB „Architekto studija“?

„2021 m. sausio 22 d. projekto koregavimo sutartyje numatyta: suprojektuoti žmonių su negalia keltuvą patekti ant scenos; sanitariniuose mazguose, pritaikytuose žmonėms su negalia, suprojektuoti iškvietimo mygtukus bei papildyti projektą gaisrinės saugos sprendiniais (dėl dūmų šalinimo ir gaisro signalizacijos elementų papildymo), – „Telšių ŽINIOMS“ teigė Telšių rajono savivaldybės administracijos Teisės ir administravimo skyriaus vyr. specialistė Agnė Vaitkienė. – Nuo projekto įgyvendinimo pradžios techninis projektas koreguojamas trečią kartą.
Koreguojant 2014 m. projektas padalytas į du etapus, atskiriant bibliotekos ir kultūros centro dalis, o 2016 m. buvo pasirašyta techninio ir darbo projektų tikslinimo sutartis (patikslintas projektas dėl nenumatytų darbų, dėl keičiamos technologinės įrangos). Abu minėtuosius pakeitimus atliko V. Katarskio projektavimo studija „Katedra“.“

Pasak A. Vaitkienės, iš minėtųjų trijų korekcijų „Architekto studija“ šiuo metu vykdo tik 2021 m. sausio 22 d. sutartyje numatytus darbus. Už paslaugas bendrovei nėra sumokėta, nes darbai tebeatliekami (pagal sutartį užbaigus darbus numatyta sumokėti 5 687 Eur).

Į klausimą, kada bus atiduotas vertinti ir pagaliau duris atvers Telšių kultūros centras bei ar baldai, salės kėdės ir kita įstaigai veikti būtina įranga jau yra nupirkta, Teisės ir administravimo skyriaus vyr. specialistė atsakė: „2021 m. kovo mėnesį planuojame sušaukti valstybinę komisiją dėl objekto pripažinimo tinkamu naudoti. Po komisijos bus galima aiškiau pasakyti, ar dar ko trūksta ir kada bus visiškai užbaigtas objektas. Salės kėdės, rūbinės baldai ir dalis būtinų administracijos baldų yra nupirkti.“

Rekomenduojami video