Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tiskūnuose – metalo dirbinių paroda

Kėdainių kultūros centro Tiskūnų skyriuje veikia Vaido Abromavičiaus kūrybinių darbų iš metalo paroda.

„Labai džiaugiuosi, jog savo kaime turime tokių žmonių, kurie neleidžia laiko veltui. Šio autoriaus darbai mūsų skyriuje vieši jau antrą kartą.

Pirmą kartą kūrėjas savo darbus eksponavo 2016 metais. Tąkart jo kūrinių iš metalo buvo kur kas mažiau nei turime dabar.

Šiuo metu parodoje yra per keturiasdešimt eksponatų“, – parodos atidarymo metu kūrėjo darbais pasidžiaugė Kėdainių kultūros centro Tiskūnų skyriaus vadovė Irena Šalukienė.

Parodos autorius patikino, kad tokio pobūdžio kūriniams atsirasti didžiausią įtaką padarė jo pagrindinis darbas. V. Abromavičius – suvirintojas.

„Savo darbų nekolekcionuoju. Daug jų esu padovanojęs. Dalis darbų nutupia ir mūsų sodybos kieme. Idėja pradėti kurti tokius darbelius kilo netikėtai. Kiekvienas žmogus turi sau tinkamą hobį, o štai aš save išreiškiu kurdamas darbelius iš metalo.

Kūrybiniam darbui pastūmėjo mano profesija – esu suvirintojas, todėl medžiagų kūrybai niekada netrūksta, o ir įgyvendinti idėjas daug paprasčiau, kai esi pratęs dirbti su metalu“, – tikina parodos autorius.

Parodos atidarymo metu netrūko geros nuotaikos. Susirinkusieji klausėsi Arno Jasiūno gitara atliekamų kūrinių.

Džestina BORODINAITĖ

Rekomenduojami video