Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Želvoje skambėjo poezija

Neseniai vykusios Želvos kraštiečių šventės metu krašto gyventojai ir svečiai galėjo džiaugtis skambančia muzika bei poezija.

Želvos girininkijos lauko aikštelėje vyko poezijos ir muzikos popietė, kurios metu apdovanoti gražiausių eilėraščių apie šį kraštą autoriai.

Dar prieš šventę buvo paskelbtas konkursas, kuris kvietė sukurti ir pristatyti eilėraščius apie Želvą. Jame dalyvavo neseniai savo antrą kūrybos knygelę „Givienima vaizdieliai“ išleidusi Monika Kalesnikaitė-Blauzdienė, Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narė Stasė Kairytė-Čirbienė bei tautodailininkas, odininkas ir poetas Mindaugas Paknys.

Renginio vedėja Želvos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Povylienė pasidžiaugė, kad likimas tinkamai viską sustatė į savo vietas. Eilėraščių konkurse dalyvavo trys pretendentai – kaip tik tiek, kiek ir sumanyta paskelbti laimėtojų.

Skambėjo liaudiškos muzikos kapelos „Želvelė“ atliekamos dainos, konkurso dalyviai skaitė savo poeziją, trumpai papasakojo apie save ir kuo jiems svarbus Želvos kraštas.

Želvos krašto poezijos laureate paskelbta M. Kalesnikaitė-Blauzdienė. Ji konkursui pateikė daugiau negu dešimt savo kūrybos eilėraščių. Poetė yra gimusi 1941 m. kovo 20 d. Bajorų kaime, Želvos valsčiuje, kur prabėgo vaikystė ir jaunystė.

Pirmąjį eilėraštį sukūrė besimokydama penktoje klasėje. 1959 m. baigusi Želvos vidurinę mokyklą įstojo į Vilniaus žemės ūkio technikumą, vėliau mokėsi Kauno žemės ūkio akademijoje, dabar gyvena Ukmergėje. Yra išleidusi dvi tarmiškai parašytas knygas „Pa saulas žiedu“ (2016) ir „Givienima vaizdieliai“ (2019).

Visi poetai buvo apdovanoti konkurso diplomais, gėlių puokštėmis, suvenyrais ir nuoširdžiu dėmesiu, šiluma. Po renginio svečiai dar smagiai šnekėjosi, prisiminė senas dienas, turėjo progos pabendrauti su jau seniai matytais draugais ir bičiuliais.

 

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Bibliografijos-kraštotyros skyriaus vedėja

Rekomenduojami video