Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Italija lėkštėje: lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis. Minėdami vyšnių pyrago dieną, pasigaminkite šį gardų desertą pagal itališką receptą.

Lario vyšnių festivalis kiekvienų metų gegužės pabaigoje vyksta jau ilgiau nei pusę amžiaus. Mažas viduramžių miestelis įsikūręs tarp banguojančių kalvų, rugių laukų, vynuogynų ir vyšnių sodų. Laris pagrįstai didžiuojasi net 15 skirtingų rūšių vyšniomis, kurių paragauti ir susirenka festivalio svečiai. Be dėžutėse pardavinėjamų vyšnių, vietos ūkininkai siūlo marmeladų, uogienių, pyragų, sausainių, likerių ir kitų skanėstų su vyšniomis. Šventė paprastai vyksta pagrindinėje Lario aikštėje, šalia Medici šeimos tvirtovės.

Ir nors festivalis dar negreitai, vyšnių pyrago diena – šiandien, todėl namuose galite pasigaminti paprastą itališką vyšnių pyragą.

Ingredientai:

450 g vyšnių

150 g aukščiausios kokybės miltų (itališkai „00“)

90 g bulvių krakmolo

3 vidutinio dydžio kiaušiniai

150 g cukraus

100 g sviesto

16 g mielių

Giallo Zafferano stop kadras

Gaminimas:

1. Šviežias vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite kauliukus tam skirtu įrankiu. Padalinkite į tris dalis ir vieną dalį susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.

2. Į dubenį suberkite gabaliukais supjaustytą minkštą sviestą (prieš pjaustant patariama 1–2 valandas palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų), cukrų ir maišykite elektriniu plaktuvu, kol gausite vientisą masę.

3. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir plakite vidutiniu greičiu.

4. Per sietelį į dubenį suberkite miltus, bulvių krakmolą ir mieles ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

5. Paimkite torto kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens), ištepkite ją sviestu, supilkite pusę tešlos masės ir ją tolygiai paskirstykite. Ant masės tvarkingai išdėliokite trečdalį vyšnių, o ant viršaus supilkite susmulkintų vyšnių masę.

6. Į torto kepimo formą supilkite likusią masę, išlyginkite ją šaukštu, ant viršaus išdėliokite likusias vyšnias. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.

7. Iškepusį tortą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš torto kepimo formos.

Patarimas:

Jei nerandate pirkti šviežių vyšnių, tortą galima gaminti ir su konservuotomis vyšniomis. Tokiu atveju svarbiausia jas gerai nusausinti.

Eme/Pixabay nuotr.

Rekomenduojami video