Šviežios mėsos galiojimo laikui išties įtakos turi jos pakavimo būdas. Fasuotos šviežios mėsos, priklausomai nuo jos rūšies (jautienos, kiaulienos, paukštienos), galiojimo laikas gali svyruoti nuo 7 iki 10 dienų. Užtikrinti ilgesnį mėsos šviežumą ir tinkamumo vartoti terminą padeda specialios kontroliuojamos atmosferos pakuotės.
Tuo tarpu sveriamos mėsos skyriuje parduodamos nepakuotos šviežios mėsos ar iš jos pagamintų mėsos produktų galiojimo laikas gali svyruoti nuo 1 iki 3 dienų. Įsigijus šviežios mėsos ar jos produktų, rekomenduojama kuo greičiau juos termiškai apdoroti arba užšaldyti, nes dėl trumpo galiojimo laiko ir aplinkos poveikio jau kitą dieną gali būti nebetinkami vartoti.
Vertėtų nepamiršti, kad mėsa – greitai gendantis maisto produktas, todėl ją pernelyg ilgai gabenant iš parduotuvės į namus ar laikant netinkamos temperatūros šaldytuve galiojimo laikas taip pat sutrumpėja.