Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Braškių eksperimentas: lietuvišką uogą nuo atvežtinės skiria nedaugelis, kainų skirtumas – ženklus

Prasidėjus vasarai, daugelyje parduotuvių ir ant turgaus prekystalių jau galima rasti lietuviškų braškių, tačiau pirkėjus vis dar atgraso didelės šių uogų kainos.

LRT radijo atliktas socialinis tyrimas rodo, kad pirkėjai, jei nežino, lietuviškų braškių nuo kitų beveik neatskiria.

Nors Lietuvoje augintomis braškėmis prekiaujama jau mėnesį, žmonės dažniau renkasi nelietuviškas uogas. Pirkėjai kalba, kad skirtumo tarp užsienyje ir Lietuvoje augintų braškių neįžvelgia, todėl neretai renkasi pigiau kainuojančias iš Graikijos arba Lenkijos atvežtas uogas.

Vilniaus Kalvarijų turguje buvo atliktas socialinis eksperimentas – žmonės buvo pakviesti paragauti lietuviškų ir užsienietiškų braškių.

Tik keliems pavyko atpažinti, kurios uogos augintos Lietuvoje.

LRT RADIJO kalbinti žmonės sakė, kad iš užsienio atvežtos braškės gali kainuoti nuo dviejų iki keturių eurų, o lietuviškos – iki aštuonių eurų už kilogramą.

 

Šarūnas Dvareckas

Rekomenduojami video