Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gerdami vyną, daugelis daro šią klaidą

Vyno žinovas papasakojo, kokią vieną klaidą daugelis daro gerdami raudoną vyną, rašoma dailystar.co.uk.

Šiek tiek apie vyną nusimanantys žmonės paprastai laikosi tų pačių taisyklių – baltas su žuvies, raudonas su mėsos patiekalais. Regis, nėra kur suklysti.

Tamsesnių vynuogių vyną taip pat įprasta rinktis prie sūrio. Todėl nustebsite sužinoję, kad prie pieno produktų visai netinka merlo ir riochos vynuogių vynas. Anot vyno žinovo Richardo Bampfieldo, daugelį mūsų mėgstamiausių sūrių geriau derinti su baltu vynu. Vyno ekspertas sako, kad prie bri, kamembero ir mėlyno pelėsio sūrio geriausiai tinka šviesesnės vynuogės.

Jis rekomenduoja bri sūrį patiekti su „Chardonnay“ vynuogių vynu, o su čedario tipo sūriais tinka vėsios temperatūros „Sauvignon“ taurė. Tokiais atvejais sausesni vynai padeda subalansuoti stipraus skonio sūrius.

Vyno žinovas aiškina: „Nors daugelis mano, kad prie sūrių geriausiai tinka raudonasis vynas, patys sūrio gamintojai, ypač Prancūzijoje, dažnai prie jų renkasi baltąjį – ypač jei sūris yra labiau kreminės konsistencijos, kaip, pavyzdžiui, bri ar kamemberas.

Taip yra todėl, kad sausas baltasis vynas paprastai pasižymi lengvu ir gaiviu citrusinių vaisių aromatu, kuris puikiai atskiria kreminio sūrio skonį. Tuo tarpu saldesni baltieji vynai tobulai dera su sūresniais mėlynojo pelėsio sūriais.“

Rekomenduojami video