Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip greitai atšildyti mėsą ir žuvį?

Esame tikri, kad net ir geriausiems kulinarijos specialistams yra tekę susidurti su tokiomis situacijomis, kai mėsą reikėdavo atšildyti labai greitai, nes iš anksto nebuvote numatę, kad jos reikės. Kai viskas nevyksta pagal planą, turite žinoti keletą gudrybių, kaip greitai atitirpinti mėsą, nesvarbu ar tai būtų jautiena, kiauliena ar žuvis.

Kaip atšildyti mėsą

Yra daug būdų, kaip greitai tai padaryti. Kai kurie laikomi geresniais, efektyvesniais, o kai kurie gali turėti šiokių tokių trūkumų. Pavyzdžiui, žuvį yra patariama visiškai neatšildyti. Priešingu atveju žuvies mėsa subyrės ir ją bus sunku kepti.

Todėl šiandien dalijamės su jumis patarimais, kuriuos jau nuo seno naudoja korėjiečiai. Tai tam tikri paprasti būdai, kurių, tikimės, jūs dar negirdėjote!

Pirmiausia reikia išmatuoti pusantro litro vandens ir pašildyti iki 40 laipsnių. Vandens termometras nėra būtinas, tokios temperatūros vandenį galite išbandyti ranka. Temperatūra turėtų būti šiek tiek karštesnė nei kūno (36–37 laipsniai). Tai yra, turėtumėte jausti, kad vanduo yra gana karštas, bet jis neturėtų jūsų nuplikyti ar būti nemalonus.

Į dubenį ar puodą supilkite karštą vandenį ir ten įberkite 3 šaukštus cukraus, gerai išmaišykite. Galbūt nustebsite, tačiau cukrus naudingas spartinant atitirpinimo procesą. Be to, jums patiks tai, kad cukrus mėsai suteiks pikantiško skonio.

Kaip atšildyti žuvį

Norėdami atitirpinti žuvį, atlikite tuos pačius veiksmus. Čia skirsis tik pagalbinė medžiaga – vietoje cukraus derėtų naudoti druską. Pašildykite vandenį iki 40 laipsnių ir įpilkite 3 šaukštus druskos. Vandenį maišykite, kol druska ištirps ir įdėkite žuvį.

Druska ne tik pagreitins žuvies temperatūros kilimą, bet ir veiks kaip lengvas marinatas. Taigi, per 7–10 minučių tokiu būdu jūs atšildysite mėsą ir galėsite ruoši norimą patiekalą.  Žinoma, jei mėsos ar žuvies gabalas yra itin didelis, tai gali užtrukti daugiau nei 10 minučių, todėl prieš šaldant mėsą yra rekomenduojama ją padalinti vienos porcijos dydžio gabalėliais ar šaldyti plonesnius ruošinius, kad galėtumėte juos greičiau atitirpinti.

Rekomenduojami video