Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip šaldytuve laikyti daržoves

Karantino metu raginama į parduotuves eiti kaip įmanoma rečiau, tačiau kaip savo namuose išlaikyti maistą kur kas ilgiau? Šiandien dalijamės su jumis keliais patarimais, kurie tikrai pravers, norint maistą šviežią išsaugoti ilgiau.

Į daržovių stalčių šaldytuve įdėkite popierinių rankšluosčių

Į daržovių stalčių šaldytuve įdėtas popierinis rankšluostis sugeria kondensacijos drėgmę, kurią daržovės išskiria šaldamos. Dėl drėgmės pertekliaus šviežias maistas vysta ir genda daug greičiau, popierius padeda ilgiau išlaikyti šviežumą, o pats šaldytuvas ilgiau išlieka švarus be jokių papildomų pastangų – niekas nenusipelno užsitarnautą sekmadienio poilsį iškeisti į supuvusių agurkų liekanų valymą iš šaldytuvo.

Bananų kekės neatskirkite

Gal manote, kad tik nusipirktus bananus atskirdami nuo kekės, kad juos būtų patogiau paskui pasiimti ir iš karto valgyti, esate labai produktyvūs, bet tiesa ta, kad jei norite, kad bananai kuo ilgiau neparuduotų, jie turi kuo ilgiau likti kekėje. Tik nusipirkę bananų, jų kotelius apvyniokite plastikine plėvele, o bananą nuo kekės atskirkite tik tada, kai ruošiatės jį valgyti. Taip laimėsite 3–5 papildomas dienas iki tada, kai bananai pradės ruduoti.

  Į bulvių maišą įdėkite obuolį

Sudygusios bulvės nėra niekieno mėgstamiausių produktų sąrašo viršuje. Pasirodo, geriausias būdas išvengti bulvių virtimo ateivių modeliukais – į maišą su bulvėmis įdėti obuolį. Obuoliai gamina etileno dujas, dėl kurių bulvės ilgiau išlieka šviežios ir nesuminkštėja, todėl jas naudoti įvairiems patiekalams bus galima keliomis savaitėmis ilgiau, nei įprastai.

Pomidorų į šaldytuvą nedėkite

Rimtai. Taip pomidorai praranda skonį, o šaltyje taip pat neišsilaiko jų sultinga konsistencija. Kad pomidorai būtų kuo skanesni, juos laikykite tiesiog ant stalo – taip jie geriausiai prisirps. Jei nežinojote, į šaldytuvą taip pat nereikėtų dėti kai kurių kitų daržovių – bulvių ir svogūnų, nors juos ir reikėtų laikyti vėsioje, tamsioje vietoje, kurios nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai.

Salierus suvyniokite į aliuminio plėvelę

Jei salierus paliksite plastikinėje jų pakuotėje iš parduotuvės, salierai išgyvens savaitę ar daugiausiai dvi – jei gaminant jums prisireikia tik vieno ar dviejų stiebų, o kitus norite pasilikti, tai labai nemalonu. Originalią salierų pakuotę pakeiskite aliuminio plėvele – ji praleidžia už salierų gedimą atsakingas dujas, o ne jas sulaiko, kaip plastikas, todėl salierai ilgiau išlieka traškūs – jais humusą kabinti galėsite daug ilgiau.

Rekomenduojami video