Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pomidorus galima tręšti ir taip

Tręšimas mielėmis pastebimai pagerina augalo būklę, didina derlingumą, paspartina vaisių brendimą. Tačiau jeigu norite, kad mielių tirpalas nepakenktų, reikia jį tinkamai paruošti ir naudoti.

Kodėl pomidorai ir agurkai laistomi mielėmis?

Tręšimas mielėmis turi daug pliusų ir jeigu jas naudosite pagal visas taisykles, jų poveikis augalams bus labai teigiamas.

Mielių pagrindu pagamintų trąšų nauda slypi štai kame:

Kompensuoja įvairių aminorūgščių ir mikroelementų trūkumą augaluose;

Trąšos ekologiškos, todėl daržoves galima valgyti, nepriklausomai nuo tręšimo laiko;

Tokios trąšos gerina dirvožemio mikroflorą;

Šias trąšas galima naudoti visose augalų vystymosi stadijose.

Tręšimas mielėmis:

Egzistuoja daug trąšų receptų, kurių pagrindą sudaro ne tik mielės, bet ir kiti priedai. Jeigu norite pačių paprasčiausių trąšų, reikės du nedidelius pakelius presuotų mielių užpilti litru vandens, palikti valandą ar dvi šilumoje, paskui gautą koncentratą supilti į kibirą vandens.

Tokio tirpalo kiekio užteks dešimčiai sodinukų patręšti. Jeigu norite maistingesnių trąšų, nedidelį pakelį mielių (100 gramų) užpilkite penkiais litrais piktžolių užpilo (pusę kibiro žolių iki viršaus užpilkite vandeniu ir leiskite parą pastovėti), papildomai įdėkite 100–150 gramų ruginės duonos, tada palikite trims paroms pastovėti.

Paruoštas trąšas prieš laistymą būtina atskiesti vandeniu santykiu atitinkamai vienas su penkiais. Jeigu neturite laiko ilgai ruošti mielių užpilo, galima pasinaudoti skubiu šių trąšų paruošimo variantu: paimkite 15 gramų sausų mielių (du standartiniai pakeliai po 7–8 gramus) ir tris valgomuosius šaukštus cukraus, suberkite šiuos ingredientus į dešimties litrų kibirą su vandeniu ir palikite šilumoje valandai.

Šaltinis: worldrecipes.eu

Rekomenduojami video