Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Rinkdamiesi kavinę ar restoraną, pasidomėkite jos vertinimo balais

Artėjant gražiausioms metų šventėms, prasideda prekybos karštinė. Daugelis viešojo maitinimo įmonių siūlosi gaminti patiekalus šventiniam stalui. Nusprendusiems pasinaudoti šia restoranų ir kavinių paslauga, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) siūlo vartotojams pasirenkant įmonę, atkreipti dėmesį į jos vertinimo balą.

VMVT primena, kad kavines, užkandines ir restoranus inspektoriai nustatyta tvarka vertina balais, kurie atspindi viešojo maitinimo įmonių higienos būklę. Patikrinimų metu vertinama, kaip įmonės laikosi maisto saugą ir higieną reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. Blogiausias įvertinimas – 1 balas (nepatenkinama higienos būklė), geriausias – 5 balai (puiki higienos būklė).

Vertinimo balai skaičiuojami pagal nustatytą formulę. Balas neatspindi maisto skonio, patiekalų įvairovės ir kitų subjektyvių kokybinių aspektų, tačiau parodo, kiek įmonė skiria dėmesio maisto saugai bei paiso teisės aktų reikalavimų. Viešojo maitinimo įmonių vertinimo balas parodo lankytojams „nematomą“ virtuvės vaizdą. Vertinimo balai paprastai turi būti paskelbti gerai matomoje maitinimo įstaigos vietoje (pvz., ant įėjimo durų ar kt.).

Viešojo maitinimo įmonių vertinimo balus vartotojai gali rasti internete pagal įmonės adresą ar pavadinimą: http://www.vet.lt/vertinimas

Rekomenduojami video