Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Saldžiai rūgštūs agurkėliai: tiks prie visko

Jeigu gaminate mėsainius, turėtumėte žinoti, kad juos pagaminsite lengvai ir greitai. Tereikia žinoti šį receptą.

Jums reikės: litro vandens, 200 ml 9 proc. acto arba obuolių acto, 150 gramų cukraus, 25 gramų druskos, 5 lauro lapelių, 5 pipirų.

Į 1 litro stiklainius po: 1 a.š. sausų garštyčių, kelių krapų žiedynų, 2 skiltelių česnako, pasmulkintų griežinėliais pjaustytų agurkų Agurkus nuplauti ir įmesti į puodą su užvirusius vandeniu. Išjungti kaitrą ir uždengus dangčius palikti 5 minutėmis. Iš vandens ištraukus agurkus supjaustyti griežinėliais ir sudėti į stiklainius ant prieskonių. Marinatui užvirinti vandenį su druska ir cukrumi, lauro lapais ir pipirais. Virti kol druska ir cukrus pilnai ištirps. Supilti actą ir kai vanduo vėl užvirs karštu marinatu užpilti agurkėlius. Iš karto užsukti dangeliais.

Pridengti storesniu rankšluosčiu ir palikti atvėsti. Stiklainius ruošiau išplaudama indaplovėje ir tuomet perliedama verdančiu vandeniu. Dangtelius naudojau užsukamus, trumpam juos įmečiau į verdantį vandenį. Užpiltų marinatu agurkų papildomai nekaitinau.

Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/

Rekomenduojami video