Siūlome pasimėgauti delikatesine daržove tituluojamais smidrais.
Jų sezonas kaip tik prasideda, tačiau yra palyginti trumpas, tad pats laikas paįvairinti savo meniu vienu iš pirmųjų pavasarinių skanumynų.
Receptu besidalijanti šeimininkė sako, kad patiekalas greitai bei lengvai paruošiamas ir puikiausiai tinka vakarienei.
PRODUKTAI
Smidrų ūgliai,
šaltai rūkytos kiaulienos šoninės riekelės.
GAMINIMAS
Smidrus nuplaukite, sumedėjusius galiukus nulaužkite, ūglius plonai nuskuskite daržovių skustuku. Taip paruoštus sumeskite į silpnai pasūdytą verdantį vandenį. Kai puodas vėl užvirs, smidrus virkite 4 minutes. Paskui juos išsyk sumeskite į labai šaltą vandenį, atvėsusiems leiskite nusivarvėti.
Smidro ūglį, neuždengdami jo galvutės, apvyniokite plona šoninės riekele. Jei ūglis labai plonas, viena riekele vyniokite du. Skardoje patieskite kepimo popieriaus, ant jo suguldykite „suvystytus“ smidrus. Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir maždaug 220 °C temperatūroje kepkite 15 min. Jei mėgstate apskrudusią šoninę, kepkite kiek ilgiau.
Patiekalas gardžiausias karštas, prie jo tinka bulvių košė, nors labai skanu ir be jos.