Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Taip pomidorų dar nemarinavote

Pomidorai, konservuoti su mėlynosiomis slyvomis: gaunasi fantastiškas marinatas, gardūs pomidorai su švelniu slyvų prieskoniu.

Sūrymas toks skanus, visai nesūrus, kad jį galite po to gerti vietoje kompoto. Net supjaustyti morkų gabaliukai buvo suvalgyti su dideliu apetitu.

Jums reikės: nelabai didelių pomidorų, mėlynųjų slyvų (vengerka), marinato: 1 litro, druskos: 0,5 valgomojo šaukšto, cukraus 100 gramų, 6% obuolių acto ketvirtadalio stiklinės

Pirmiausia į švarius sterilizuotus stiklainius dėkite mažus pomidorus su slyvomis (trečdalis slyvų, du trečdaliai pomidorų).

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais, leiskite pastovėti 20 minučių. Po to vandenį nupilkite, užvirinkite, dar kartą užpilkite ir dar kartą leiskite pastovėti 20 minučių.

Trečią kartą nupylusios vandenį dėkite druską, cukrų, actą, užvirinkite, supilkite į stiklainius bei užsukite. Stiklainius apverskite, užklokite kuo nors šiltu bei palikite kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.

Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes

Rekomenduojami video