Asociatyvi nuotr.

„Vienas skaniausių lietuviškų saldumynų! Dar nesu sutikusi nė vieno žmogaus, kuris nemėgtų tinginio. Nesvarbu tai būtų lietuvis, ar užsienietis, tinginys patinka visiems. Kiek žinau, net Princas Williamas mėgsta tinginį, tik aišku anglišką versiją su šokolado užliejimu ir dar kokiais pagardinimais viduje, bet esmė išlieka ta pati“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Reikės: 400 g paprastų traškių sausainių; 400 g saldinto kondensuoto pieno; 190 g sviesto; 2 valg. š. kakavos; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 1 valg. š. cukraus.
GAMINIMAS
Sausainius sutrupiname į dubenį (vienus sutrupiname smulkiau, kitus stambiau).
Sviestą išlydome puode storu dugnu, tuomet suberiame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė.
Į sviesto masę supilame kakavas, kondensuotą pieną, viską išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, kol gausis visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių.
Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.
Į kakavinę masę suberiame sutrupintus sausainius, gerai išmaišome ir paliekame tinginį visiškai atvėsti. Patiesiame maistinę plėvelę ant stalo ir ant jos pailgai išklojame atvėsusią sausainių masę.
Suformuojame ritinį ir susukame į maistinę plėvelę, gerai užspaudžiame galus, dedame į šaldytuvą stengti bent 4 valandoms (geriausia palikti pernakt).