Asmeninio archyvo nuotr.

Grybautojus vis dar džiugina geras grybų sezonas, o laimikius iš miško jie ir toliau tempia pilnomis pintinėmis ir kibirais. Ilgą laiką skaičiavę įspūdingus kiekius baravykų, dabar žmonės dalijasi jau ir kitais rastais grybais. Štai Šilutės rajone kone kasdien grybaujančiai Jolantai prieš kelias nusišypsojo sėkmė rasti itin daug skaniųjų voveraičių.
„Tą dieną grybavau apie 6 valandas Šilutės rajone, Ramučių miškuose. O grybauti tai vienur, tai kitur važiuoju beveik kiekvieną dieną“, – pasakoja tris pilnus kibirus voveraičių pririnkusi Jolanta, kurią dėl dažno lankymosi miškuose draugės jau spėjo praminti „miško mergaite“.
Grybauti mėgstanti moteris sako, kad, jos akimis, šiemet grybų sezonas yra panašus, koks ir buvo pernai – didelio išskirtinumo ji nemato. Ir nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad trys pilni kibirai voveraičių, kuriuos po grybavimo reikia sutvarkyti, ant pečių turėtų užkrauti nemažai darbo, grybautoja sako, kad su dviejų sūnų pagalba tai padaryti pavyko vos per kelias valandas.
 Grybautoja Jolanta pasidalijo įspūdingu voveraičių laimikiu Grybais dalijasi ir su draugais Jolanta neslepia, kad grybai yra itin mėgstamas jos šeimos valgis, todėl, net ir iš miško grįžus su pilnais kibirais, grybų po truputį mažėja ir net ne visada užtenka iki kito grybavimo sezono.
„Grybus apverdu, nuvarvinu, truputį pasūdau ir, kai gerokai pravėsta, sudedu į maistui skirtus maišelius, suspaudžiu, kad išeitų oras ir įdedu į šaldiklį. Dabar turiu jau pakankamai prisikrovusi, nes žiemą dalinuosi ir su draugėmis, ypač prieš Šv. Kalėdas, nes Kūčių stalui daug kas nori paruošti su silkute. Daugiau apie šiųmetinį grybų sezoną žiūrėkite: Taip pat išsiunčiu siuntinukus į Jungtinę Karalystę, nes ten gyvena du mano sūnūs, duodu ir dukrai, kai paprašo. Namuose irgi valgom, kartais pasidarom grybukų su grietine ir svogūnais. Vargiai užtenkam iki kito sezono“, – šypsosi grybautoja.